SIG krijgt wederom keurmerk Beste Werkgever

logo onderzoek Effectory logo onderzoek Effectory
image001_tompouces image001_tompouces

maandag 27 november 2017

Wie graag met en voor mensen met een beperking werkt, zit goed bij de SIG! Voor de tweede keer op rij hebben we als werkgever van onze medewerkers een dikke 8 gekregen. Daarmee scoren we niet alleen hoger dan het landelijk branchegemiddelde (7,6), maar ook iets hoger dan onze eigen score van vorig jaar (een 8,3 tegenover een 8,2). Met de positieve waarderingscijfers van onze medewerkers mogen we het keurmerk ‘Beste Werkgever’ met de maximale drie sterren blijven voeren. We zijn trots op de uitslagen!

Het toonaangevende onderzoeksbureau Effectory meet elk jaar de medewerkerstevredenheid om een objectief oordeel te kunnen geven over het werkgeverschap van organisaties in de branche. Zo vullen jaarlijks meer dan 200.000 medewerkers van ruim 300 werkgevers een standaard vragenlijst in. Daar komt een branchegemiddelde uit, waarmee individuele organisaties kunnen worden vergeleken. Werkgevers die boven het branchegemiddelde scoren krijgen het keurmerk Beste Werkgever met een, twee of drie sterren. De SIG heeft dit jaar, net als vorig jaar, weer de maximale drie sterren gekregen.

Vier grote thema's
Aan het medewerkerstevredenheidonderzoek bij de SIG deden 269 medewerkers (78,7%, iets meer dan vorig jaar) mee. De vier grote thema’s waarop naar hun oordeel werd gevraagd zijn standaard: bevlogenheid, betrokkenheid, tevredenheid en het werkgeverschap. De SIG kreeg een 8,1 voor de ervaren bevlogenheid van medewerkers (vorig jaar een 8, branchegemiddelde 7,8), een 8,8 voor betrokkenheid/verbinding met de organisatie (vorig jaar een 8,7, branchegemiddelde 8), een 8,2 voor tevredenheid (vorig jaar ook een 8,2, branchegemiddelde 7,4) en een 8,2 voor het werkgeverschap van de SIG (vorig jaar ook een 8,2, branchegemiddelde 7,3). Het onderzoek van Effectory levert behalve organisatiebrede waarderingen ook scores per team/locatie.

Trots
We zijn trots op de mooie uitslagen van het medewerkerstevredenheidsonderzoek. Het bevestigt dat de SIG een goede en prettige werkgever is en dat onze medewerkers graag en met plezier en voldoening bij ons werken. Dat betekent niet dat we op onze lauweren gaan rusten. Het onderzoek geeft ook handvatten voor verbeterpunten. De positieve scores geven een enorme impuls om daarmee aan de slag te gaan. Op naar nog meer waardering in 2018!
Onderzoeksbureau Effectory complimenteerde de SIG door te trakteren op tompouces met het donkerblauwe ogo van Beste Werkgever.