Meet & Eat welzijnspartners en vrijwilligers

meet-eat-lr meet-eat-lr
meet eat 3_lr meet eat 3_lr
meet eat 2_lr meet eat 2_lr
Presentatie Meet & Eat Magazine Presentatie Meet & Eat Magazine

donderdag 22 februari 2018

De SIG heeft samen met de welzijnsorganisaties DOCK en Haarlem Effect/Ecosol en STG Vrijwilligershulp & Mantelzorg mooie sociale samenwerkingsprojecten opgezet. Hoog tijd voor een bijeenkomst om elkaar live te ontmoeten en de onmisbare vrijwilligers die eraan meedoen te leren kennen en bedanken. Dat gebeurde gistermiddag tijdens een Meet & Eat-bijeenkomst in wijkcentrum De Fjord in Haarlem-Noord.

De Stamtafels, de Buurtwinkel, de boodschappenbus, het zijn succesvolle initiatieven van de SIG, DOCK en Haarlem Effect/Ecosol. Ze worden samen met cliënten van de SIG (dagbesteding) en vrijwilligers (veelal wijkbewoners) uitgevoerd in wijkcentrum De Fjord en De Buurtwinkel Marsmanplein in Haarlem-Noord en wijkcentrum Binnensteeds in Haarlem-Centrum. Het zijn stuk voor stuk kleinschalige, laagdrempelige activiteiten voor en door wijkbewoners, gericht op kennismaking, ontmoeting en contact.  

Haarlemmerolie

Die drie kernwaarden stonden ook gisteren centraal, tijdens de lunchbijeenkomst Meet & Eat in wijkcentrum De Fjord. Met de focus op de kracht van samenwerking. “Haarlemmers voor de Haarlemmers, werkend als Haarlemmerolie, waarmee alles soepeler verloopt”, zo sprak SIG-bestuurder Jan Kroft de medewerkers en vrijwilligers toe. “U vormt de groep mensen die het mogelijk maakt met elkaar bijzondere momenten te creëren.”

Magazine

Tijdens de bijeenkomst werd het eerste exemplaar van het nieuwe magazine Zorg & Welzijn Samen gepresenteerd, een uitgave van SIG, STG, Haarlem Effect/Ecosol en Dock.

Samenwerking De Fjord

Met de komst in september 2017 van ons dagbestedingsproject 'Ouder dan de Koningin' naar wijkcentrum De Fjord is de SIG partner in het wijkcentrum geworden, samen met Haarlem Effect/Ecosol, Zorgbalans en STG Vrijwilligerswerk&Mantelzorg. Ook de Stamtafel, die we samen met Haarlem Effect organiseren, is in De Fjord gevestigd. Alle partners van De Fjord zijn betrokken bij nieuwe initiatieven. Op dit moment zijn er plannen voor een laagdrempelige koffiehoek/buurtwinkel voor wijkbewoners.