Gluren bij de Buren: podium in de huiskamer

Gluren bij de Buren 2018-Jan Stuytstr-Rotterdam Improvoices_1 Gluren bij de Buren 2018-Jan Stuytstr-Rotterdam Improvoices_1
Gluren bij de Buren 2018-Jan Stuytstr-Rotterdam Improvoices_2 Gluren bij de Buren 2018-Jan Stuytstr-Rotterdam Improvoices_2
Gluren bij de buren 2018-Costa del Sol-Waltzing Matildas_1 Gluren bij de buren 2018-Costa del Sol-Waltzing Matildas_1

maandag 12 maart 2018

Muziek verbindt, vooral een live optreden in kleine kring. Dat gebeurde gisteren op grote schaal in het kader van het landelijk evenement Gluren bij de Buren. In de huiskamers van onze woonprojecten Jan Stuytstraat en Costa del Sol in Haarlem genoten bewoners en buurtbewoners samen van mooie, intieme optredens.

In de huiskamer van het steunpunt Jan Stuytstraat verzorgde Rotterdam ImproVoices zondagmiddag drie a capella-optredens van elk een half uur. Een van de groepsleden was eerder in de week even langs gekomen om het podium te verkennen. Dat was maar goed ook, want er moest om zangers en publiek voldoende ruimte te bieden wel wat meubilair aan de kant. Het werden gisteren drie prachtige optredens, met per keer zo'n twintig toehoorders. Met koffie, thee en lekkers, waar gastvrouw Lieke voor zorgde, werd het in de Nieuwe Leidsebuurt bovendien een erg gezellige burenmiddag. 

Muziek en ontmoeting stonden gistermiddag ook centraal in de huiskamer van het steunpunt Costa del Sol in Schalkwijk. Hier trad het vierstemmige ensemble Waltzing Matildas drie keer op, met steeds een ander, zeer verrassend reportoire van oude (bekende) en nieuwe liedjes. Met bij elk optreden zo'n 25 bezoekers was het de hele middag 'volle bak'.

Voor herhaling vatbaar, aldus de eensgezinde conclusie van de aanwezige (buurt)bewoners en muzikanten.