Week van Zorg en Welzijn: gastvrij en informeel

Week Zorg en Welzijn 2018_collage banners Week Zorg en Welzijn 2018_collage banners
Week Zorg en Welzijn 2018_Markt SIG-STG Schalkwijk Week Zorg en Welzijn 2018_Markt SIG-STG Schalkwijk
Week Zorg en Welzijn 2018_Buurtwinkel MMP Week Zorg en Welzijn 2018_Buurtwinkel MMP
Week Zorg en Welzijn 2018_Dorpsstraat 2 Week Zorg en Welzijn 2018_Dorpsstraat 2
Week Zorg en Welzijn 2018_Primo rondleiding-3 Week Zorg en Welzijn 2018_Primo rondleiding-3
Week zorg en Welzijn 2018_PC Boutens 2 Week zorg en Welzijn 2018_PC Boutens 2
Week Zorg en Welzijn 2018_Logeerhuis Week Zorg en Welzijn 2018_Logeerhuis

zondag 18 maart 2018

Tijdens de afgelopen Week van Zorg en Welzijn hebben honderden organisaties en instellingen in het hele land het publiek kennis laten maken met de ‘werkvloer’. Ook de SIG zette de deuren wijd open. We stonden vrijdag samen met STG Mantelzorg & Vrijwilligershulp op de Markt van Zorg en Welzijn in Haarlem-Schalkwijk en bij dagcentrum/winkel De Schans in Beverwijk konden belangstellenden de hele week vrijelijk binnenlopen. Daarnaast hielden verschillende woonlocaties in de regio open huis.  

Vrijwilligers
Op de drukke Markt van Zorg en Welzijn ('Thuis in de Toekomst') in winkelcentrum Schalkwijk werden tal van passanten en belangstellenden geïnformeerd over werken, leren en wonen bij de SIG, met speciale aandacht voor de rol van vrijwilligers. In de wijkgerichte activiteiten bijvoorbeeld die de SIG samen met welzijnsorganisaties organiseert. De gesprekjes bij de stand van SIG en STG leverde diverse (potentiële) vrijwilligers op, met wie nader contact zal worden opgenomen om wensen en mogelijkheden op elkaar af te stemmen.

Rondleidingen
Bij ons Steunpunt Gen. Spoorlaan in Haarlem-Noord, van waaruit meerdere cliënten van de SIG individuele woonbegeleiding krijgen, en de vlakbij gevestigde Buurtwinkel Marsmanplein werden wijkbewoners vrijdagochtend verwelkomd met koffie, thee, lekkers, informatie en leuke SIG-gadgets. Cliënten gaven rondleidingen in het appartementencomplex boven het steunpunt.

Gezelligheid
Rondleidingen door bewoners waren er eveneens bij de woonprojecten Dorpsstraat en Primo in Castricum en P.C. Boutensstraat in Haarlem-Noord. Ook de logé's van ons Logeerhuis in IJmuiden namen bezoekers met plezier mee op een tour door het huis. Alle locaties waren voor de gelegenheid feestelijk versierd en trakteerden hun bezoekers op (zelfgebakken) cake, taart, mooi versierde cupcakes en krakendverse koekjes. De sfeer was overal hartelijk, gastvrij en informeel. Zoals in de huiskamer van woonproject Westerheem in Heemskerk bijvoorbeeld, waar familie en buren ook 'gewoon' voor de gezelligheid kwamen aanschuiven.

Week van Zorg en Welzijn Westerheem