Heropening Midgetgolfpark Heemskerk

Opening vooraf Opening vooraf
Opening-lintje doorgeknipt Opening-lintje doorgeknipt
Openingsspeech John van Vliet ADV Openingsspeech John van Vliet ADV
Opening-publiek Opening-publiek
Opening - Ruud Duikers Opening - Ruud Duikers
Opening-Basil Kasim Opening-Basil Kasim

donderdag 21 juni 2018

Onder grote belangstelling, ook van buurtbewoners, is gistermiddag het Midgetgolfpark Heemskerk geopend. Of liever: heropend. Met veel (alcoholvrije) bubbels, balletjes en blije gezichten. Het lint bij de entree werd met een grote 'gouden' schaar doorgeknipt door wethouder Aad Schoorl en Basil Kasim, cliënt van de dagbesteding van de SIG, die op het midgetgolfpark werkt.  

SIG-directeur Jan Kroft noemde de midgetgolfbaan aan de Vrijburglaan in Heemskerk een 'aanwinst' voor het dagbestedingsaanbod van de SIG. "Met nieuwe taken en uitdagingen voor onze cliënten en sociale contacten met inwoners van Heemskerk."

Samenwerking
De doorstart van Midgetgolfpark Heemskerk is mogelijk gemaakt door samenwerking tussen de Stichting ADV, eigenaar van het park, en de SIG, die zorg draagt voor beheer, onderhoud en exploitatie. Die taken worden onder professionele begeleiding uitgevoerd door cliënten van de dagbesteding van de SIG. Jan Kroft en ADV-directeur John van Vliet benadrukten tijdens de opening gisteren beiden het maatschappelijke karakter van deze constructie. "Cliënten die meedoen aan de samenleving door iets terug te geven of toe te voegen, dát is integratie", aldus John van Vliet. Jan Kroft gebruikt hiervoor graag het begrip 'wederkerigheid'. "Onze cliënten vinden hier zinvolle dagbesteding en Heemskerk heeft zijn midgetgolfpark weer terug. Zo kunnen we iets voor elkaar betekenen." 

In de hole
Basil Kasim, die sinds kort in het kader van zijn dagbesteding op het midgetgolfpark werkt, toonde zich tijdens de feestelijke opening een goede gastheer en meester-ober. Met volle dienbladen voorzag hij alle aanwezigen van koffie, fris en bubbels, taart en hapjes. Samen met wethouder Aad Schoorl nam hij de openingshandeling voor zijn rekening en sloeg hij gericht het eerste balletje in de hole.  

Toekomst
In zijn speech zei de wethouder blij te zijn met de doorstart van het midgetgolfpark en vertrouwen te hebben in de toekomst ervan. "Aan plannen daarvoor - en ik heb al gehoord dat die er zijn - zal de gemeente waar mogelijk bijdragen. Dat beloof ik u!" Die plannen betreffen onder meer maatregelen op het midgetgolfpark in geval van slecht weer. Ook zijn er ideeën bij de SIG over een mogelijk 'arrangement' met de op een steenworp afstand gelegen kinderboerderij Dierendorp, waarvan het beheer ook door cliënten van de dagbesteding van de SIG wordt uitgevoerd. 

Gerenoveerd
Het midgetgolfpark aan de Vrijburglaan is de afgelopen weken grondig gerenoveerd. De kiosk, het terras, de 18 banen, de zitjes in het park en het park zelf, alles ziet er weer fris en gezellig uit. Voorlopig is het park op werkdagen geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Bezoekers kunnen dan vrij spelen. Vanuit de kiosk worden de materialen en versnaperingen geleverd. Kinderpartijtjes, schooluitjes en groepsbezoeken zijn ook mogelijk. "Ik help graag bij de banen", zei Ruud Duikers, cliënt van de dagbesteding op het midgetgolfpark, die zich na de diverse officiële openingsspeeches ook nog even tot het aanwezige publiek richtte. Op de wat langere termijn zal het midgetgolfpark ook in de weekenden open gaan en wordt de horeca uitgebreid. Klik hier voor meer informatie. 

Facebook
Midgetgolfpark Heemskerk heeft ook een eigen Facebookpagina: https://www.facebook.com/midgetgolfheemskerk/