Nieuwbouwproject Hof van Leijh

Ondertekenen overeenkomst Elan 18072018 Ondertekenen overeenkomst Elan 18072018
Artist-impression Artist-impression
Ondertekening handen op elkaar Ondertekening handen op elkaar
artikel HD artikel HD

woensdag 18 juli 2018

Elan Wonen, de SIG, DOCK Haarlem, Zorgbalans en projectontwikkelaar/bouwer HBB Groep hebben vanochtend een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het nieuwbouwproject Hof van Leijh aan de Schipholweg in Haarlem-Zuid. Hof van Leijh zal bestaan uit 172 woningen, waaronder 15 appartementen voor cliënten van de wachtdlijst van de SIG. Er worden ook diverse maatschappelijke voorzieningen gerealiseerd voor (buurt)bewoners met een zorg- of ondersteuningsvraag. 

Hof van Leijh is een voorbeeld van geïntegreerde, sociale woningbouw, geschikt voor reguliere huurders, senioren en bewoners met een zorgvraag/beperking. De SIG, DOCK Haarlem en Zorgbalans zijn door Elan Wonen gevraagd invulling te geven aan de maatschappelijke ruimtes.

Sociale contacten
Het nieuwbouwcomplex bestaat uit 126 appartementen (sociale huur), 21 eengezinswoningen (sociale huur), 4 woonwerk-woningen (vrije sector huur) en 21 eengezinswoningen (koop).  Op de begane grond komen voorzieningen voor bewoners van Hof van Leijh en buurtbewoners, zoals een Buurtwinkel (ontmoeting, activiteiten en diensten), een buurtrestaurant en een zorgsteunpunt (voor ouderen). Hierdoor kunnen er gemakkelijk sociale contacten worden gelegd.

Feestelijk moment
Het ondertekenen van de overeenkomst voor de ontwikkeling van Hof van Leijh was vanochtend bij Elan Wonen een feestelijk moment, inclusief speciale taart. "We gaan er voor", klonk het eensluidend - en de handen gingen er letterlijk voor op elkaar.  

Volgens plan start HBB Groep de bouw in september dit jaar en wordt het complex begin 2021 opgeleverd.