MBvO: zwaaien, draaien, rekken en strekken

mbvo 4 - kopie mbvo 4 - kopie
mbvo 3 mbvo 3
mbvo 6 - kopie mbvo 6 - kopie
mbvo 7 - kopie mbvo 7 - kopie
mbvo 10 - kopie mbvo 10 - kopie

vrijdag 09 juni 2017

“En nu de benen erbij: links, rechts, links, rechts. Oók de armen!” De vergaderruimte van het bestuursbureau van de SIG in Beverwijk was gistermiddag even een heuse sportschool. Ruim tien oudere cliënten hadden zich aangemeld voor de proefles Meer Bewegen voor Ouderen. Op bekende hits van Corry Konings, Rob de Nijs en Jan(tje) Smit werd er vooral zittend en gezellig aan de conditie gewerkt.

Dat beweging goed is voor lijf, leden en psychisch welbevinden behoeft geen betoog, en dat sámen sporten er een extra sociale dimensie aan geeft, is ook bekend. Maar op oudere leeftijd doe je natuurlijk niet alles meer zo soepel en is de drempel naar een sportschool hoog, vooral als je een beperking hebt. De vraag hoe wij onze oudere cliënten met plezier in beweging kunnen krijgen, speelt al langere tijd. Toen onze locatiemanager Frouk Welbedacht van woonproject Alkmaarseweg in Beverwijk in contact kwam met Carina Stet, sportinstructrice van Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) in buurthuis d’Evelaer in Heemskerk, informeerde ze naar de mogelijkheden voor onze oudere cliënten. Carina had er zin in, wat heeft geleid tot het organiseren van drie proeflessen voor oudere cliënten van de SIG. Gisteren werd de eerste proefles gegeven.

"Niks moet"
Na wat aanvankelijke spanningen en aarzelingen deden de dertien cliënten die zich voor de proefles hadden opgegeven steeds enthousiaster met Carina mee. De sportinstructrice bouwde de les van drie kwartier rustig op en moedigde de kring, zelf actief meedoend, aan. “Niks moet, doe wat je wilt en kunt.” Wat met rustig ritmisch meeklappen op de muziek begon, werd allengs meer draaien, zwaaien, rekken en strekken. Na wat kat uit de boom kijken, gingen steeds meer deelnemers los. Met (zichtbaar) plezier in het bewegen én het samen doen.

De deelnemersgroep krijgt op 15 en 22 juni nog twee proeflessen aangeboden. Daarna wordt geëvalueerd en besloten of het een vaste activiteit voor onze cliënten wordt.