1e SIG-buurtbankje bij woonproject Jan Campertstraat

JC_onthulling_Jan en makers - kopie JC_onthulling_Jan en makers - kopie
JC_onthulling_1 - kopie (1) JC_onthulling_1 - kopie (1)
JC_onthulling_3 - kopie JC_onthulling_3 - kopie
JC_het bankje - kopie JC_het bankje - kopie

maandag 12 juni 2017

Afgelopen zaterdag, tijdens de jaarlijkse buurtborrel van ons woonproject Jan Campertstraat in Haarlem-Noord, is het eerste zogenoemde SIG-buurtbankje onthuld. Met het bankje hoopt de SIG het informele sociale contact tussen de bewoners van de appartementencomplexen aan de Jan Campertstraat  te stimuleren.

 

Kleurig kunstwerk
Het bankje werd zaterdag officieel onthuld door de cliënten van het woonproject die het samen hebben beschilderd. Daarmee is het bankje ook een kleurig ‘eigen’ kunstwerk geworden. “Zo staat het bankje niet alleen symbool voor de onderlinge buurtbetrokkenheid, waar de SIG actief aan bijdraagt, maar ook voor het samen iets moois maken, wat ook kenmerkend is voor de SIG”, aldus SIG-bestuurder Jan Kroft tijdens de feestelijke ingebruikneming van het bankje.

Alle woon- en werkprojecten
Het plan is alle woon- en werkprojecten van de SIG in de hele regio (Zuid- en Midden-Kennemerland) te voorzien van een eigen buurtbankje. Ze krijgen stuk voor stuk een uniek karakter, doordat ze worden beschilderd door de cliënten van de locatie. Elk bankje wordt daarbij voorzien van een eigen motto. Zo is op de rand van de zitting van het buurtbankje in het Jan Campertplantsoen in ferme letters ‘Spontaan In Gesprek’ geschilderd. Afgekort: SIG. In de rechterhoek van de rugleuning is een messing plaatje bevestigd met de uitnodigende tekst: ‘Ga zitten, ontspan, glimlach, groet, maak een praatje’