Zilver voor SIG-team in Theo van der Horst-voetbaltoernooi

teamfoto SIG teamfoto SIG
Martijn en Kevin (woonproject) Martijn en Kevin (woonproject)
Theo_5 Theo_5
wimpels wimpels

maandag 04 september 2017

Voor het derde achtereenvolgende jaar werd zondag 3 september bij voetbalvereniging RKVV-DEM in Beverwijk het Theo van der Horst G-toernooi gespeeld. Leuk, gezellig en - vooral in de finale - superspannend. Het gemixte SIG-team won zilver - maar het had net zo goed eerste kunnen worden! 

Theo van der Horst, die in ons woonproject Stan Kentonlaan in de Beverwijkse Broekpolder woont, is door RKVV-DEM algemeen erkend als supersupporter nummer 1. Toen hij door omstandigheden zelf niet meer bij zijn geliefde RKVV-DEM kon voetballen, werd ter ere van hem een jaarlijks G-voetbaltoernooi opgezet, het Theo van der Horst-toernooi. Afgelopen zondag vond dat al weer voor de derde keer plaats. Met maar liefst acht teams uit de wijde omgeving, van Aalsmeer tot en met Haarlem/Bloemendaal en van Beverwijk tot en met Zaandam en Heerhugowaard. De SIG deed mee met twee teams: een officieel SIG-team met spelers van woonproject Alkmaarseweg en Steunpunt Alkmaarseweg in Beverwijk en woonproject de Walstro in Castricum, en een team van bewoners van woonproject Meander in Beverwijk, dat deelnam onder de naam RKVV-DEM 2.

Onder het glunderend oog van Theo van der Horst zelf streden de teams om de hoogste eer. Drie wedstrijden in de poulefase en daarna de finales. Wat de twee teams van de SIG betreft werd het een strijd in de onderste én bovenste regionen. Het formele SIG-team schopte het tot de finale, waarin het fantastisch stand hield tegen het Aalsmeerse KDO. Ook de benutte penalties bleven in eerste instantie gelijk, waarna KDO uiteindelijk de golden goal scoorde. Zilver dus, voor het SIG-team. Het Meander/DEM 2-team moest uiteindelijk genoegen nemen met de achtste plaats. 

Theo van der Horst deelde persoonlijk alle bekers en vaantjes uit. Daarna was er de absolute muzikale verbroedering, onder aanvoering van volkszanger Mats van de Zon. Het bleef nog lang onrustig in het paviljoen van RKVV-DEM.