Tapa's voor gastgezinnen

bijeenkomst_gastouders4 bijeenkomst_gastouders4
bijeenkomst_gastouders_stellingen bijeenkomst_gastouders_stellingen
bijeenkomst-gastouders5 bijeenkomst-gastouders5
bijeenkomst_gastouders2_tapa's bijeenkomst_gastouders2_tapa's

zondag 10 september 2017

Gistermiddag vond op het bestuursbureau van de SIG in Beverwijk de jaarlijkse bijeenkomst met onze gastgezinnen plaats. Het werd een klein, informeel samenzijn, waarin zinvolle onderwerpen en ervaringen werden besproken en gedeeld. 

De gastgezinnen van de SIG en STG Vrijwilligershulp & Mantelzorg bezorgen een kind eens in de drie of vier weken gedurende een weekend de ervaring van een leuk, warm, veilig en vooral gewoon gezinsleven. Hun 'vaste' logés zijn kinderen of jongeren, die soms een beperking hebben of uit een gezin komen met een of twee ouders met een beperking. 

De jaarlijkse ontmoeting is bedoeld als blijk van waardering voor onze gastgezinnen, maar ook om hen de gelegenheid te geven ervaringen uit te wisselen en thema's te bespreken die in alle gastgezinnen relevant zijn. Om die reden zijn er bij de bijeenkomst ook altijd professionals van de SIG aanwezig, die uitleg geven of signalen van de gastgezinnen oppakken. 

Gistermiddag werden aan de hand van enkele stellingen de ervaringen, vragen en dilemma's van de gastgezinnen besproken. Zo ontstonden insprirerende groepsgesprekken over bijvoorbeeld de mate van betrokkenheid die je als gastgezin in de periode tussen de logeerweekenden mag uiten en hoe je dat organiseert in het contact met de ouders van het kind. "Bel je tussendoor om te vragen hoe iets is gegaan of bewaar je afstand?", aldus een van de vragen die ter tafel kwam.

De bijeenkomst met de gastgezinnen kreeg een extra feestelijk tintje met de overheerlijke tapa's van CoCuisine, met korting geleverd vanwege de bijzondere 'doelgroep' van deze middag. Dat is nog eens maatschappelijk verantwoord ondernemen! 

Ook gastgezin worden? Kijk voor meer informatie op onze website: gastgezinnen. Meld u aan voor een vrijblijvend informatief gesprek. Samen met u bespreken we dan wat er mogelijk is. Aanmelding kan telefonisch, 0251 - 257 857, of via de mail: vrijwilligers@sig.nu