Eerste lustrum winkel Schoterhof

lustrum winkel Schoterhof lustrum winkel Schoterhof

vrijdag 17 februari 2012

In zorgcentrum Schoterhof in Haarlem-Noord is vrijdag een feestje gevierd ter gelegenheid van het eerste lustrum van het winkeltje dat we hier met cliënten 'runnen'. De winkel in Schoterhof was het eerste dagbestedingsproject van de SIG. 

De winkel in Schoterhof was in 2007 ons eerste dagbestedingsproject. Waren we voor die tijd vooral gericht op zorg en begeleiding rond opvoeding en wonen, met het winkeltje in zorgcentrum Schoterhof zetten wij de eerste schreden op het pad van de dagbesteding. Een spannend avontuur voor ons en voor onze begeleiders in de winkel, maar vooral voor onze cliënten die totaal nieuwe werkzaamheden onder de knie moesten zien te krijgen.
‘Met vlag en wimpel geslaagd’, stelde clustermanager Arjan Vermons van de SIG tijdens het lustrumfeest vast. "Cliënten en medewerkers hebben er hier een echte hit van gemaakt." Het succes van de Winkel Schoterhof kreeg een vervolg in andere woonzorgcentra. Intussen beheert de SIG een heuse winkelketen in zes zorgcentra in de regio.
Arjan Vermons had niet alleen complimenten voor de medewerkers van het eerste SIG-winkeltje, maar ook voor iedereen een cadeautje; nieuwe schorten, met het logo erop van Winkel Schoterhof, geborduurd door de naaiclub van zorgcentrum De Blinkert in Haarlem. 'Zo helpen we elkaar.'
Ook directeur Martijn Lehman van Schoterhof feliciteerde het team van de winkel. 'We zijn blij met de SIG-winkel', sprak hij. De bewoners van het zorgcentrum komen er graag voor een boodschap en een praatje. Lehman had een mooie plant bij zich, voor in de winkel, en bioscoopbonnen voor alle medewerkers. Schoterhof had zelf trouwens ook iets te vieren: het zorgcentrum bestaat 40 jaar, een jubileum dat later dit jaar uitgebreid zal worden gevierd.