SIG krijgt coach' voor de toekomst

donderdag 01 maart 2012

Om ons zo goed mogelijk op de toekomst voor te bereiden, krijgen we gedurende anderhalf jaar een coach van het project 'In voor Zorg' van het ministerie van VWS. Daar zijn we blij mee. En ook trots op.

Bezuinigingen, wijzigingen in de AWBZ, invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO); de diverse in gang gezette ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een beperking zullen ingrijpende gevolgen hebben voor de organisatie en de aard van de zorg. Ook voor ons dus. Onze coach van 'In voor Zorg'  gaat ons bij de voorbereidingen helpen.
Alleen aantoonbaar gezonde organisaties komen in aanmerking voor deze extra (en voor ons kosteloze) begeleiding. Een organisatiescan heeft 'In voor Zorg' duidelijk gemaakt dat de SIG een gezonde, sterke organisatie is en op welke punten we begeleiding kunnen gebruiken. Het onderzoek heeft ook een profiel opgeleverd van de coach die het beste bij ons past. Onze 'In voor Zorg'-coach is per 1 maart op het bestuursbureau begonnen, voor 2 dagen per week.