Carport voor Stan Kenton dankzij NL Doet

veranda Stan Kenton ls veranda Stan Kenton ls

zaterdag 17 maart 2012

Ons woonproject 'Stan Kenton' in de Broekpolder in Beverwijk deed dit jaar voor de tweede keer mee aan de NL Doet-dag. Dat resulteerde in een prachtige nieuwe carport en een fleurige aankleding van de tuin. Met dank aan de achttien vrijwilligers en diverse sponsors. Ook cliënten en begeleiders staken tijdens de NL Doet-dag de handen uit de mouwen.

NL Doet is een jaarlijkse, landelijke vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. Ons woonproject Stan Kenton meldde zich er vorig jaar al voor aan. Toen werd op de NL Doet-dag in de tuin van Stan Kenton een veranda gebouwd. Dit jaar vroeg het team een  overkapping voor de (brom)fietsen en scootmobiels van cliënten aan, omdat de schuur te vol is geworden. Op initiatief van Attie Stielstra van het team van Stan Kenton werd het plan uitgewerkt, waarna een begroting werd opgesteld en een subsidieaanvraag voor € 500 bij het Oranje Fonds werd ingediend. Dat bedrag kwam er, plus giften van particulieren en bedrijven, die door Attie waren benaderd. Zo kwamen er twee grote decoratievlinders voor de tuin (Sonja Hofland), zeven kisten met violen en primula’s (kwekerij SAP), diverse zakken tuinaarde en stopzand (tuinbedrijf De Regt Kolthof) en allerlei lekkers voor de vrijwilligers, cliënten en het team van Stan Kenton (bakkerij Vink). Van diverse kanten werden ook  bestratingsmaterialen, een kruiwagen en een tegelsnijder geleverd.
Op de NL Doet-zaterdag stonden er 18 vrijwilligers op de stoep van Stan Kenton, voorzien van goede zin, energie en twee rechterhanden. Aan het einde van de dag stond de carport er, zag de binnentuin er fleurig en kleurig uit en waren alle houten tuinmeubelen in de beits gezet. Er waren zelfs vrijwilligers die de catering verzorgden, voor de vrijwilligers en de enthousiast meewerkende cliënten. Team, bewoners en vrijwilligers kijken terug op een zeer geslaagde dag.