Feestelijke opening Garmt Stuivelingstraat

Stuivelingstr lintje doorknippen (1) Stuivelingstr lintje doorknippen (1)

donderdag 29 maart 2012

Wethouder Jack van der Hoek (zorg en welzijn) heeft donderdagmiddag ons nieuwe woonproject Garmt Stuivelingstraat in Delftwijk (Haarlem-Noord) geopend. Samen met Saskia, een van onze cliënten die een appartement in het nieuwbouwcomplex bewoont, en oud-medewerkster Tonneke Peters knipte de stadsbestuurder onder luid applaus het lint voor de entree door.

Speeches, kleurige ballonnen, prachtige boeketten, cadeaus, een kleine honderd gasten, accordeonmuziek, drankjes en heerlijke hapjes uit onze Bakkerij staan deze middag garant voor een feestelijk en gezellig samenzijn ter gelegenheid van de opening van ons nieuwe woonproject Garmt Stuivelingstraat. Het ruime, nog lege winkelpand op de begane grond, onder het woonproject, is vrolijk aangekleed, met ballonnen in de huiskleuren van de SIG, diverse zithoekjes, statafels, en een katheder voor de sprekers van vanmiddag.
Onze directeur Jan Kroft pakt als eerste de microfoon. Hij vertelt over de voorgeschiedenis van het woonproject Garmt Stuivelingstraat, die begon met het besluit – ruim tien jaar geleden – om vervangende nieuwbouw te plegen voor onze vlakbij gelegen, verouderde woonvoorziening De Noordhoek. Jan legt ook uit dat het nieuwe appartementencomplex Garmt Stuivelingstraat in alle opzichten voldoet aan de visie van de SIG: volwaardig wonen, met privacy en midden in de samenleving, met 24 uurs ondersteuning op maat. Daarna gaat de microfoon naar mevrouw De Wal, moeder van Kees de Wal, die tot zijn overlijden in 2004 in De Noordhoek woonde. Ze leest een gedichtje voor, dat ze ooit voor hem maakte. Wethouder Jack van der Hoek speecht als laatste en prijst het ‘warme gang’-principe van de SIG, waarin zelfstandigheid, maatschappelijke participatie en 24 uurs zorg op maat worden gecombineerd. Dat concept, inclusief wonen in de wijk in verbinding met de samenleving, sluit goed aan bij wat de gemeente voor ogen staat met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), aldus Van der Hoek. “Chapeau voor Delftwijk Nieuwe Stijl”, aldus de stadsbestuurder.
Dan volgt het officiële gedeelte: het doorknippen van het lint voor de centrale entree. Dat doet de wethouder samen met bewoonster Saskia en met Tonneke Peters, die jarenlang werkzaam was op De Noordhoek. Door haar te betrekken bij de opening van de Garmt Stuivelingstraat bewijst de SIG eer aan de begeleiders, die zich in De Noordhoek ondanks de verouderde omstandigheden altijd volledig hebben ingezet voor het welzijn van onze cliënten.
Alle gasten krijgen in groepjes een rondleiding door het woonproject. Jack van der Hoek neemt er ruim de tijd voor. Hij maakt een praatje met de bewoners die hun appartementen openstellen en zakt samen met Saskia lekker onderuit op haar sofa. Afsluitend wordt informeel, onder het genot van een drankje, hapje en muziek, teruggekeken op een perfect georganiseerde, feestelijke opening van – al weer – een nieuw woonproject van de SIG.