Opening woonproject/steunpunt Bickerlaan Santpoort-Noord

opening Bickerlaan opening Bickerlaan

vrijdag 25 mei 2012

Met de onthulling van een naambordje op de gevel is ons nieuwe steunpunt Ambulante Ondersteuning Bickerlaan in Santpoort-Noord feestelijk in gebruikgenomen. Tegelijkertijd werd ons nieuwe Woonproject Bickerlaan/Wulverderlaan officieel geopend. Dat gebeurde in aanwezigheid van de Velsense wethouders Annette Baerveldt en Robert te Beest.

Het werd een zonnig feest in de achtertuin van ons nieuwe steunpunt aan de Bickerlaan 11. Onze directeur Jan Kroft feliciteerde de tien bewoners van de nieuwe appartementen met hun mooie, ruime woning. “En dat in zo’n mooi dorp, met winkels en een station in de buurt en ook nog eens erg aardige buren, als ik zo de verhalen hoor. Ik ben best een beetje jaloers op jullie.”
De SIG is trots op het Woonproject Bickerlaan en het hieraan verbonden steunpunt Ambulante Ondersteuning Bickerlaan, omdat de twee voorzieningen helemaal passen in de visie en missie van de SIG, namelijk volwaardig en maatschappelijk geïntegreerd wonen met ondersteuning aan huis.
De bewoners krijgen ondersteuning op maat vanuit het steunpunt. Van hieruit wordt ook ambulante ondersteuning geboden aan andere, zelfstandig of nog thuiswonende cliënten in Santpoort, Driehuis, Velsen en Haarlem-Noord. Een van hen is Silvana, die de eer te beurt viel het naambordje van het steunpunt te mogen ‘onthullen’. Dat deed ze door het bordje op de gevel, naast de voordeur, te bevestigen.
De nieuwe voorzieningen in Santpoort-Noord zijn niet alleen ‘honderd procent SIG’, maar passen ook naadloos in de ontwikkelingen die met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in gang zijn gezet. Deze wet, die wordt uitgevoerd door gemeenten, is bedoeld om iedereen in de samenleving sociaal betrokken te houden. De SIG is graag partner in deze ontwikkelingen. Jan Kroft complimenteerde in zijn speech op de Bickerlaan de gemeente Velsen om haar voortrekkersrol in de WMO-uitvoering. Wethouder Annette Baerveldt gaf de pluim met plezier terug. “Ik feliciteer de SIG, de bewoners en de buurt met dit mooie complex. Een aanwinst voor Santpoort.”
Na de speeches en de feestelijke openingshandeling door Silvana werden de tientallen gasten in groepjes rondgeleid door het steunpunt en de appartementen. Verschillende cliënten hadden hun deuren opengezet om de bezoekers hun mooie woning te laten zien. Na afloop werd er nog lang informeel nagepraat onder het genot van koude (bubbel)drankjes en (heerlijke!) hapjes.