Middagje kermis Santpoort

kermis Zeester Santpoort kermis Zeester Santpoort

dinsdag 31 juli 2012

Ruim twintig kinderen en jongeren van onze woonprojecten De Zeester en De Waterjuffer en ons Logeerhuis zijn vandaag getrakteerd op een fantastisch middagje kermis in Santpoort.

Het uitje tijdens de Santpoortse Feestweek werd hen aangeboden door een groep Santpoortse ondernemers, in samenwerking met de kermisexploitanten. Zij doen dit inmiddels voor het derde jaar.
Het begint met een drankje voor alle kinderen en begeleiders op het terras van de poffertjeskraam. Iedereen krijgt ook een keycord, die bij alle attracties voor gratis deelname zorgt. Daarna gaat de groep 'los'. Schudden in het Fun House, scheuren in de botsautootjes en zwieren in de Beach Jumper en de Octopus. Melissa gaat met Naomi steeds weer over de kop in de American Wipp, Kenneth en Vincent lachen met hun begeleiders in de botsautootjes, Sem durft er zelfs alleen in, en Martijn kiest maar liefst vijf keer het luchtruim in de metershoge Booster. 'Eng? Nee hoor, leuk!'
Doordat veel ondernemers zelf spontaan een kind onder hun hoede nemen, is de begeleiding vrijwel één op één. Daardoor kan iedereen naar hartelust alle attracties doen. Daarbij zijn niet alleen de bewegende apparaten in trek, maar is er ook alle tijd voor touwtje trekken, ballen gooien en het spel met de grijper. Bij terugkomst in de poffertjeskraam blijkt iedereen iets te hebben gewonnen: Ricardo een plastic pistool, Vincent vijf pakjes nepsigaretten, Maxime een knuffel. Er worden flinke porties poffertjes geserveerd. Maxime en Rania gaan met begeleidster Janet naar de dichtbij gevestigde McDonald's voor glutenvrije patat. Martijn gaat mee. Ook hier trakteert de Santpoortse ondernemersgroep.
Tot besluit is er naar keuze nog een warme suikerspin of een koud ijsje. Kiezen is voor sommige kinderen niet gemakkelijk, maar uiteindelijk zit iedereen met iets zoets na te genieten.
De SIg bedankt de Santpoortse ondernemersgroep en de kermisexploitanten van de Santpoortse Feestweek voor deze antastische middag.