Verwenweek in het Logeerhuis

jaarlijkse verwenweek Logeerhuis jaarlijkse verwenweek Logeerhuis

vrijdag 10 augustus 2012

Tien kinderen uit gezinnen van onze Ambulante Gezinsondersteuning hebben de afgelopen week in ons Logeerhuis een fantastische ‘verwenweek’ beleefd. Met veel positieve aandacht, leuke onderlinge contacten, lekker en gezond eten en spannende uitjes zijn de kinderen er even helemaal uitgeweest.

De verwenweek voor kinderen van gezinnen die vanuit de SIG ondersteuning krijgen, is inmiddels een jaarlijkse traditie: voor het vijfde jaar al wordt het Logeerhuis in IJmuiden hiervoor in augustus een week vrijgehouden. Dit jaar kregen tien jongens en meisjes tussen de zes en twaalf jaar een uitnodiging.
Ze werden gastvrij onthaald, met een programma dat veel hoogtepunten kende, zoals het bezoek aan attractiepark Drievliet in Den Haag en het uitje naar de Linnaeushof in Bennebroek. ‘Het mooie is dat je de kinderen van álles ziet genieten, ook van lekker knutselen, een spelletje in de huiskamer, een potje voetbal op straat, een watergevecht in de tuin en gezellig samen eten. 'Alles in zo’n week is voor deze kinderen anders en daarom per definitie leuk en spannend’, vertelt Frouk Welbedacht van het Logeerhuis.
Het thema dit jaar was gezond eten, en dat dat ook lekker kan zijn. Spelenderwijs kwam dit de hele week terug. In de vrolijke fruitspeurtocht door IJmuiden bijvoorbeeld, die maandag werd gehouden, en tussendoor, in de poppenkastvoorstellingen van “mevrouw Aardbei”. Ook is de kinderen de hele week lekker fruit aangeboden, zoals banaan, meloen en aardbeien. Maar er was – heerlijk! – ook patat. En ijs.
Behalve naar Drievliet en de Linnaeushof zijn de kinderen deze week ook meegenomen naar het strand in IJmuiden (met een rondleiding van de reddingsbrigade) en een midgetgolfbaan in Heemskerk. Kinderen én begeleiders (van het Logeerhuis en het team Ambulante Gezinsondersteuning) hebben met elkaar een fantastische week beleefd. Bij het afscheid was er voor alle logees een vakantieboekje met een verslag van elke dag en een persoonlijke foto.