Sloop van De Noordhoek

sloop De Noordhoek (1) sloop De Noordhoek (1)

vrijdag 17 augustus 2012

Met veel gekraak en neervallend puin is begonnen met de sloop van De Noordhoek. Hiermee is het doek voor onze voormalige woonvoorziening aan de Martinus Nijhofflaan in Haarlem-Noord definitief gevallen. Het werd een waardig afscheid.

Oud-bewoners en medewerkers van De Noordhoek waren door de gemeente uitgenodigd om bij de start van de sloop aanwezig te zijn. Edward van Rixel, een van de cliënten die er tot januari dit jaar woonde, mocht De Noordhoek de laatste eer bewijzen door met een enorme grijper de eerste ‘hap’ uit het gebouw te nemen. Een beetje eng, die grote kraan, vond Edward, maar hij kweet zich onder de hoede van de kraanmachinist prima van zijn taak.
Na het officiële gedeelte was er een “afterparty”  op het terras van horecapaviljoen Vincenzo aan het Marsmanplein, aan de voet van ons appartemententencomplex Garmt Stuivelingstraat, het nieuwe woonproject van de bewoniers van De Noordhoek. Op het terras van Vincenzo werden onder het genot van supersorbets mooie herinneringen aan De Noordhoek opgehaald. 'Maar nu, in onze nieuwe appartementen aan de Garmt Stuivelingstraat, wonen we mooier en ruimer', zo werd eensgezind vastgesteld. 
Met de sloop van De Noordhoek wordt ruimte gemaakt voor de aanleg van een buurtpark voor de nieuwbouwwijk rond het Marsmanplein in Haarlem-Noord. Ook ons nieuwe woonproject aan de Garmt Stuivelingstraat behoort hiertoe, dus onze cliënten kunnen straks – naar verwachting eind volgend jaar – volop genieten van een stukje natuur op loopafstand van hun appartement.
Intussen zijn we al weer bezig met nieuwe nieuwbouw in Haarlem-Noord. In ruil voor de grond van De Noordhoek heeft de SIG een lap grond aan de Randweg/PC Boutensstraat teruggekregen. Hierop verrijst in de loop van 2013 een nieuw woonproject voor zestien cliënten.