Jaarmarkt Wisselwerk: kaarsen, keramiek en poffertjes

Jaarmarkt sept Wisselwerk Jaarmarkt sept Wisselwerk

woensdag 26 september 2012

De traditionele Jaarmarkt van ons dagactiviteitencentrum Wisselwerk in Heemskerk werd wederom een zeer geslaagd en gezellig evenement voor deelnemers, medewerkers en bezoekers.

Onder een soms wat bewolkte, maar soms ook eventjes zonnige hemel slenterden de klanten langs de kraampjes met kleurige kaarsen, keramiek en houtwerk. Allemaal prachtige, zelfgemaakte (cadeau)artikelen. Tussendoor werd de inwendige mens gevoed met koffie, thee, zelfgebakken appeltaart en poffertjes.

De kraam met glas in lood is zoals altijd weer een blikvanger. Het oude ambacht van glas in lood maken wordt bij Wisselwerk nog vakkundig en met liefde uitgeoefend en de resultaten zijn een lust voor het oog. Dat geldt ook voor de schilderijen in diverse stijlen, het keramiek met zijn bijzondere toepassingen en de bloemen- en groentekramen, waar prachtige boeketten klaarliggen en zelfgekweekte groenten en plantjes te koop zijn. De deelnemers van Wisselwerk verkopen hun waren met verve, leggen uit hoe ze gemaakt zijn en halen de mooiste stukjes extra naar voren. De handelsgeest ontwaakt, deelnemers overtuigen twijfelaars “Dan haalt u thuis toch gewoon een schilderij weg en hangt u dit ervoor in de plaats.”
“Vier plantjes voor de prijs van twee”, klinkt het tegen vieren van achter de groentenkraam. Rechtgeaarde marktkooplieden willen aan het eind van de dag 'los'. De klanten zijn tevreden: “Zó, ik heb weer leuke cadeautjes binnen!”