Sinterklaas op bezoek bij De Waterjuffer

sinterklaasfeest Waterjuffer sinterklaasfeest Waterjuffer

woensdag 05 december 2012

Hoewel de meeste bewoners heus wel beter weten, was het bezoek van Sinterklaas woensdagmiddag 5 december aan De Waterjuffer in Uitgeest toch weer even héél spannend. Vond hij dat ze 'zoet' waren geweest? Zou hij echt alles van ze weten? En had hij leuke cadeautjes bij zich?

 

De Goedheiligman werd voor de zekerheid bij aankomst uit volle borst toegezongen door bewoners én begeleiders. En dat deed hem zichtbaar goed. Zijn drie Zwarte Pieten zeulden intussen met zakken vol strooigoed en cadeaus. Toen de stokoude kindervriend eenmaal op zijn stoel zat, riep hij alle zeven bewoners één voor één bij zich. En tjee: wat wist hij veel van ze! In zijn grote boek stonden bijzonderheden over ieder van hen. 'Hoe weet u dat allemaal?', vroeg de jongste bewoner - 9 jaar - ongelovig. 'Daar heb ik mijn Pieten voor', verklaarde Sint. Hij toverde als een soort bewijs een tekening van een van de bewoners van vorig jaar tevoorschijn. 'Wij noteren en bewaren álles in dit grote boek.'
Sint bestaat! In elk geval op 5 december, als hij persoonlijk op bezoek komt en mooie cadeaus uitdeelt.

Wii-verrasing
Tot besluit had Sinterklaas nog een verrassing in petto voor de hele Waterjuffer-groep: diverse spelletjes en controlers voor de spelletjescomputer Wii, inclusief gebruiksregels - op rijm. Als dank voor dit alles werd Sinterklaas door cliënten en begeleiders getrakteerd op een 'dromendans', een groepsdans, die tevoren speciaal voor deze middag was ingestudeerd. De oude Sint genoot, hij tikte ritmisch met zijn voeten mee.