Start campagne 'Maatjes gevraagd'

vrijdag 21 december 2012

Deze week is het startschot gegeven van onze campagne 'Maatjes gevraagd'. We voeren deze campagne, waarin we maatjes zoeken voor mensen met een beperking, samen met de Stichting Thuiszorg Gehandicapten (STG) en de Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.

De maatjes die we zoeken, zijn vrijwilligers die op regelmatige basis - een uurtje per week, eens in de maand, net wat uitkomt - iets gezelligs met een van onze cliënten ondernemen. Samen koffiedrinken in de stad bijvoorbeeld, af en toe samen naar de bioscoop of een wandeling maken. Samen van iets gewoons iets bijzonders maken, dat is de bedoeling.


Bijzonder
Wat voor de één zo gewoon is, kan voor anderen, zoals veel van onze cliënten, heel bijzonder zijn. Dat is ook de slogan van de Maatjes-campagne die we sinds deze week samen met de STG en de Vrijwilligerscentrale voeren. Deze wervingscampagne gaat gepaard met posters, flyers en artikelen/interviews in diverse media. In de Stadskrant van de gemeente Haarlem, die deze week is bezorgd, staat bijvoorbeeld een mooi interview met een moeder, die met haar gezin 'maatje' is van Max, een jongen met autisme.

Aanmelden
Bent u die vrijwilliger die met af en toe een paar vrije uurtjes iets bijzonders wil betekenen voor mensen met een beperking? Nieuwe 'maatjes' kunnen zich bij ons aanmelden via telefoonnummer 0251-257857 of met een mail naar info@sig.nu.

Klik hier om de flyer te bekijken