Cliënten spelen hoofdrol in SIG-film

filmopnamen groengroep filmopnamen groengroep

woensdag 30 januari 2013

Wat een verrassing: we blijken topacteurs en –actrices in huis te hebben! Woensdag 30 januari schitterden maar liefst 36 talenten in een hoofdrol tijdens de opnames van een film over onze organisatie. Het werd een superdag. En het wordt een prachtig filmpje, waarin we goed laten zien wie we zijn, waar we voor staan en wat we allemaal doen.

De SIG-film is onderdeel van een promotiefilm over de gemeente Beverwijk. Verschillende bedrijven en organisaties krijgen de gelegenheid zich in deze film te presenteren. Wij doen dat dus ook en kunnen straks ons deel in de film – twee minuten – voor eigen presentaties gebruiken. Uiteraard zetten we de film ook online!
Met dank aan José Bechtold, onze creatief therapeute, en Talitha Warren van het secretariaat  ligt er een gedetailleerd draaiboek en een perfect tijdschema klaar. Om negen uur vertrekken we met cameraman Ted naar de eerste ‘set’: de huiskamer van woonproject Stan Kenton. De scene waarin Peter en Luuk samen koffie drinken staat er in drie ‘takes’ op. Op naar Wim, die ons even verderop al voor de deur van zijn aanleunwoning staat op te wachten. Ook hier gaan de opnames van een leien dakje. Een kwartiertje draaien, voor twee seconden film!

Er volgen nog tien locaties, zoals de Zorgtuin, Wisselwerk, CreaSig, het winkeltje in verzorgingshuis Schoterhof, de Bakkerij, de Zeester en het Logeerhuis. Op het bestuursbureau zijn vijftien cliënten aanwezig. Hier worden maar liefst twaalf scenes opgenomen. De spanning bij de cliënten is voelbaar, José legt uit en stelt iedereen op zijn gemak. Medewerkers figureren als vader, moeder en vrijwilliger. Het grote doen-alsof voelt als een collectief geheim. Als volleerde acteurs en actrices volgen de cliënten de regieaanwijzingen op, anderen houden zich muisstil als Ted ‘actie, camera loopt’ roept. Soms moet een scene over, ‘maar dat is niet omdat jullie het niet goed doen, maar omdat de camera niet goed staat’, aldus José’s geruststelling.

De film werd mede mogelijk gemaakt door:
Peter, Luuk, Wim, Ricardo, Zoë, Joyce, Joost, Paul, Laura, Margriet, Corina, Jetty, Claudia, Tibor, Patricia, Lydia, Wil, Anita, Angelique, Maaike, Marjo, Erik, Eamy, Claudia, Jeroen, Martijn, Rinie, Vincent, Bilal, Sem, Alexandra, Manoëla, Britney, Patty en Romy.   
Naar verwachting is de film in april klaar.