Reuze snoezellounger voor Logeerhuis

Mi Casa Logeerhuis Mi Casa Logeerhuis

dinsdag 12 februari 2013

Ons Logeerhuis heeft een enorm snoezelmeubel gekregen van de Centrale Bond van Meubelfabrikanten (CBM). De lounger, met de welluidende naam Mi Casa, werd dinsdag 12 febriuari officieel onthuld. Het grote, ronde, zachte relaxmeubel werd enkele weken geleden al geplaatst.

De Mi Casa is het resultaat van een ontwerpwedstrijd, die CBM vorig jaar uitschreef ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan. Er werden 28 ontwerpen van jonge designers uitgekozen, die kosteloos werden gerealiseerd door bij de bond aangesloten meubelfabrikanten. De loungers werden openbaar geveild. De opbrengst ging naar ‘Energy4All’, een organisatie die geld inzamelt voor (medicijnen)onderzoek naar energiestofwisselingsziekten bij kinderen.
De bedrijven die het hoogst boden op de diverse loungemeubels schonken hun meubel aan diverse zorginstellingen. De CCI IT Groep uit Breda bleek de hoogste bieder op de Mi Casa 1 en vroeg de in Haarlem gevestigde CBM om een goede bestemming. Dat werd ons Logeerhuis. Een medewerkster van CBM was hier bekend mee, vanwege haar vriendschap met Marja Entes, medewerkster van het Logeerhuis.
Het zit-lig-hangmeubel is met een kleurige, wasbare hoes eromheen tegen de wand van de voorste huiskamer gezet, waarmee een warm en veilig plekje is gecreëerd, als een cocon waar cliënten zich graag terugtrekken. “We waren erg benieuwd wat ze met het meubel zouden gaan doen”, vertelt Marja Entes. “En we zien nu dat iedereen er zijn moment in heeft. De één ligt er met een boekje in, een ander gebruikt het meubel om rustig naar muziek te luisteren en soms zitten cliënten er samen in, om even bij te kletsen."
Herman Jurrius van CBM heeft de Mi Casa met een certificaat van echtheid officieel aan coördinator Frouk Welbedacht overgedragen. Dat gebeurde in aanwezigheid van Caroline Krab van de Verwantenraad.