Expositie Stephanie Broek

expositie Stephanie Broek Wisselwerk expositie Stephanie Broek Wisselwerk

donderdag 14 maart 2013

Woensdag 27 maart om 14.30 uur wordt bij Stichting Wisselwerk in Heemskerk een expositie geopend van schilderijen van Stephanie Broek.

Studies in olieverf (o.a. Van Gogh) hebben Stephanie gebracht tot een warme en levendige manier van schilderen. Een pasteuze verfstreek zorgt ervoor dat de landschappen die ze schildert een vrolijke uitstraling hebben.
Begonnen met studies naar de grote meesters is Stephanie gegroeid naar een eigen interpretatie. Haar laatste landschappen zijn geschilderd naar foto’s (ook eigen foto’s), maar overstijgen de statische onbeweeglijkheid van dit medium. Haar zwierige verfstreek draagt hieraan bij. Bergen kunnen blauw zijn, de lucht paars. Stephanie Broek combineert vele nuances groen naast elkaar, waarmee ze tot een uitgebalanceerd geheel komt.
De expositie van Stephanie Broek is te bezichtigen tot vrijdag 31 mei, van maandag tot en met donderdag tussen 9.00-15.30 uur, vrijdag tot 11.30 uur. Stichting Wisselwerk is gevestigd aan de Duitslandlaan 1 te Heemskerk.