NL Doet bij Stan Kenton

NL Doet Stan Kenton 2013 tuinmeubilair NL Doet Stan Kenton 2013 tuinmeubilair

zaterdag 16 maart 2013

Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft onze woonvoorziening Stan Kenton in Beverwijk het afgelopen weekend meegedaan aan ' NL Doet'. Het resultaat: een prachtige loungebank met kussens, twee tuintafels, kleurige plantjes in de borders en op het terras én een zeer gezellige dag.

NL Doet, een initiatief van het Oranje Fonds, is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Assistent-begeleider Attie Stielstra is de drijvende kracht achter de deelname van Stan Kenton. Zij bedenkt met team en bewoners een klus, meldt deze voor subsidie aan bij de NL Doet-organisatie (450 euro), schrijft lokale sponsors aan en werft cliënten en vrijwilligers (buren, familie).
Peter zet kleurige plantjes in de grond.Terwijl bewoners en vrijwilligers buiten in de tuin aan het werk zijn, zorgen Joke en Tushar binnen voor de catering en maken Jannie en Els de slopen voor de kussens op de nieuwe loungebank. Vrijwilliger Jan Kops zet in de schuur de tuintafels in elkaar. Het meeste werk heeft hij eerder deze week al gedaan, namelijk het uit elkaar halen van de (gratis gekregen) pallets en het verwijderen van alle spijkers erin.’ De kwekerijen Sap en Koper hebben de plantjes gesponsored.
Attie kijkt tevreden terug op een geslaagde dag. "Het mooie is niet alleen het tastbare resultaat, het is ook een fijne sociale gebeurtenis."