Nieuwbouw Kalverstraat IJmuiden

kavel Kalverstraat IJmuiden kavel Kalverstraat IJmuiden

woensdag 10 juli 2013

De SIG is bezig met een plan voor de bouw van 15 appartementen aan de Kalverstraat in IJmuiden.

Deze 15 appartementen zouden kunnen worden gerealiseerd op het braakliggende terrein achter supermarkt Albert Heijn. Een dezer dagen wordt hierover een zogeheten intentieovereenkomst gesloten met projectontwikkelaar AM.


De appartementen die we hier willen realiseren, worden straks door cliënten gehuurd. Zij krijgen volgens ons "warme gang"-concept 24 uurszorg binnen handbereik aangeboden. De cliënten hebben alle privacy, maar wonen toch met elkaar. Zo wordt er een gemeenschappelijke ruimte (huiskamer) gecreëerd en zullen er gezamenlijke activiteiten worden georganiseerd. Ook de daktuin die in het plan is opgenomen, is bedoeld voor collectief gebruik. Wanneer de plannen in IJmuiden gerealiseerd zullen worden, is nog niet bekend.