SIG koopt 'De Schans' in Beverwijk

donderdag 11 juli 2013

De SIG heeft gebouw De Schans aan de Schansstraat in Beverwijk aangekocht. Hier zal na een grondige 'inwendige' verbouwing ons dagactiviteitencentrum Wisselwerk worden gehuisvest.

Wisselwerk is nu nog gevestigd aan de Duitslandlaan in Heemskerk. Gebouw De Schans - pal tegenover ons multifunctionele nieuwbouwproject De Steenhouwerij aan de Alkmaarseweg - zal na de bouwvak van binnen worden opgeknapt en heringedeeld. De gevels blijven intact.


In overleg met de gemeente Beverwijk en de Stichting Welzijn Beverwijk wordt bekeken hoe De Schans in de avonduren en weekenden gebruikt kan worden. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een eetcafé, zang en dansgroepen, een disco en buurtactiviteiten. Naar verwachting verhuist Wisselwerk rond de jaarwisseling naar De Schans.