Gemeenten uitgenodigd voor meeloopdag

opening Garmt Stuivelingstraat met weth Jack vd Hoek opening Garmt Stuivelingstraat met weth Jack vd Hoek

dinsdag 20 augustus 2013

De komende maanden kunnen we op diverse locaties van onze organisatie ‘hoog bezoek’ verwachten: wethouders en gemeentelijke beleidsmakers, die een dag of dagdeel op onze werkvloer meelopen. De SIG heeft ze uitgenodigd voor een kennismaking met de praktijk. 

Wij hebben de tien gemeenten, waar wij mee samenwerken, uitgenodigd voor een 'praktijkstage'. Deze uitnodiging om kennis te komen maken, hangt samen met de veranderingen die onze sector in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) te wachten staan.
De gemeenten zijn druk bezig met de inrichting en organisatie van de WMO, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Procedures, overleg en papierwerk kunnen echter het zicht op de praktijk, op de mensen om wie het gaat, vertroebelen.  Onze uitnodiging aan gemeenten om een dag(deel) mee te lopen, is dan ook bedoeld om bestuurders en beleidsmakers te laten zien en ervaren hoe onze zorg in de praktijk gestalte krijgt. Om ze kennis te laten maken met de cliënten, voor wie het beleid bedacht wordt, en met de professionals die de dagelijkse ondersteuning uitvoeren.
De gemeentelijke bezoekers kunnen meelopen in een woonproject, met onze dagbesteding en/of ambulante begeleiders. Wij maken in overleg een 'arrangement' op maat.