Pand Logeerhuis overgedragen aan de SIG

overdracht pand Logeerhuis overdracht pand Logeerhuis

maandag 16 september 2013

Het pand Linnaeusstraat 8a in IJmuiden, waar ons Logeerhuis in gevestigd is, is vandaag eigendom van de SIG geworden. Met dank aan de Stichting Eigen Woningbezit Velsen, die dit uit ideële overwegingen financieel mogelijk heeft gemaakt.

De officiële overdracht vond in informele sfeer plaats in een van de huiskamers van het Logeerhuis. In het bijzijn van notaris Eric Ros van Notarishuis IJmond werden in twee rondes de overdrachtsdocumenten getekend door onze directeur Jan Kroft, de bestuurders van de Stichting Eigen Woningbezit Velsen en directeur Wim Mastenbroek van woningbouwvereniging Kennemerhave. 
In 2006 vestigde het Logeerhuis zich in het toen gloednieuwe pand in IJmuiden. Het werd gehuurd van woningbouwvereniging Kennemerhave. Dat is al die jaren daarna naar volle tevredenheid van SIG en Kennemerhave verlopen, maar de huur drukte zwaar op de exploitatie van het Logeerhuis. En met de aankomende overheidsbezuinigingen worden de financiële vooruitzichten voor het Logeerhuis alleen maar somberder. Die bedreiging zag ook de Stichting Eigen Woningbezit Velsen Deze stichting heeft als oorspronkelijke doelstelling het zonder winstoogmerk bevorderen van het eigen (sociale) woningenbezit. Maar vandaag de dag kan de stichting naar eigen zeggen dit doel niet langer waarmaken, gezien de recessie, de problemen op de woningmarkt en de grote projectontwikkelaars die de markt bepalen. De Stichting Eigen Woningbezit Velsen besloot daarom onlangs zichzelf op te heffen. Voor het geld dat nog in de ‘pot’ zat, zocht zij een passende bestemming. En dat werd dus ons Logeerhuis.
Met de donatie hebben wij het pand kunnen overnemen van woningbouwvereniging Kennemerhave, die daar gezien de huidige maatschappelijke ontwikkelingen geen problemen mee had.
De officiële overdracht van het pand werd in het Logeerhuis gevierd met coördinator Frouk Welbedacht en vertegenwoordigers van de Verwantenraad.