Sleutels voor nieuwe bewoners De Brug, Uitgeest

Opening De Brug Uitgeest Opening De Brug Uitgeest

maandag 23 september 2013

Bewoners van woonproject De Brug in Uitgeest krijgen de sleutels van hun appartement.

De negen jongeren die gaan wonen in het nieuwe woonproject De Brug in Uitgeest hebben vorige week de sleutels van hun appartement gekregen. Het project De Brug, aan de Dr. Brugmanstraat in Uitgeest, is een initiatief van de ouders van de bewoners. Zij richtten hiervoor de Stichting Woongroep Uitgeest op. Het appartementencomplex is ontwikkeld in samenwerking met woningbouwvereniging Kennemer Wonen en de gemeente Uitgeest. De SIG levert middels de persoonsgebonden budgetten van de bewoners de professionele begeleiding in het woonproject.
De jonge cliënten van De Brug zijn via trainingen en workshops voorbereid op hun nieuwe zelfstandigheid. Bijzonder is de maatschappelijke verbinding van het woonproject; om de hoek, langszij, onder hetzelfde dak, zijn tien appartementen voor ouderen gerealiseerd. De meesten van hen kennen hun jeugdige buren al uit het dorpsleven. De sociale betrokkenheid in Uitgeest blijkt ook uit het feit dat meerdere inwoners zich al hebben aangemeld als vrijwilliger bij De Brug. Per 1 november a.s. gaat het woonproject echt 'draaien'.