Samenwerking SIG en FC Uitgeest

teamfoto 1 30.11.2013 - lowres teamfoto 1 30.11.2013 - lowres

vrijdag 22 november 2013

De SIG en voetbalvereniging FC Uitgeest hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Hierin regelen we het collectieve vervoer van onze cliënten, die voetballen in het G-team van FC Uitgeest.

Voetbalvereniging FC Uitgeest heeft een zeer actieve G-afdeling, met onder meer twee mannenteams in de zaterdagcompetitie, waarvan één hoofdzakelijk bestaat uit cliënten van de SIG. De meeste van hen wonen zelfstandig, in de omgeving van Uitgeest, met professionele ondersteuning van ons aan huis. Zij komen op eigen gelegenheid naar FC Uitgeest, voor training en thuiswedstrijden, maar kunnen vervoer naar uitwedstrijden en toernooien niet of moeilijk zelf organiseren.
Omdat wij en FC Uitgeest het belangrijk vinden dat mensen met een beperking kunnen (blijven) sporten en volwaardig mee kunnen doen aan de G-competitie, hebben we met FC Uitgeest afspraken gemaakt over het vervoer van de leden/cliënten naar uitwedstrijden en toernooien. Wij stellen hiervoor een busje beschikbaar en nemen de verzekering en brandstofkosten voor onze rekening. FC Uitgeest zorgt voor chauffeurs (vrijwilligers) en het vervoer.
De chauffeurs halen zaterdags het busje bij ons bestuursbureau in Heemskerk op, halen vervolgens de voetballers bij de vereniging in Uitgeest op, brengen hen naar de wedstrijden in de regio en daarna weer terug naar Uitgeest. Het busje wordt na afloop weer bij de SIG in Heemskerk geparkeerd. In het kader van de eisen die wij stellen aan vrijwilligers in het vervoer zullen de chauffeurs van FC Uitgeest een bustest doen. Hier zullen wij voor zorgen.
Samen met FC Uitgeest realiseren we met dit project een bijzondere vorm van gezamenlijk maatschappelijk ondernemen, die perfect aansluit op de toekomstige ontwikkelingen in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).