Officiële startsein Brasserie Waterrijck

Abdullah bij bord Abdullah bij bord

maandag 25 november 2013

Het was maandag 25 november feest bij zorgcentrum Waterrijck in Heemskerk, waar het officiële startsein voor ons nieuwe dagbestedingsproject 'Brasserie Waterrijck' werd gegeven. Tegelijkertijd vierde Waterrijck zijn vijfjarig bestaan. Dubbel feest dus. En iedereen deed mee.

Viva! Zorggroep, waar Waterrijck onder valt, kreeg zelf de exploitatie van de brasserie niet rond. De SIG stelde voor er een dagbestedingsproject op te zetten, waarmee de brasserie een doorstart werd geboden. De proefperiode werd een succes; de brasserie ontwikkelde zich dit jaar als bloeiend ontmoetingspunt voor de bewoners van Waterrijck en omwonenden. Zij nuttigen er een kopje koffie of thee met (de zelfgebakken) appeltaart, een broodje of kleine warme hap. Alle horecawerkzaamheden - van bestellingen opnemen, bereiden, serveren en afrekenen - worden onder professionele begeleiding uitgevoerd door onze cliënten.
Onze directeur Jan Kroft en directeur Lucien van Ruth van Viva! Zorggroep spraken tijdens de officiële opening van Brasserie Waterrijck van een win-win situatie in optima forma. De brasserie bloeit, bewoners en buurtbewoners ontmoeten elkaar en blijven zo sociaal actief en de omgang tussen de gasten/klanten en onze cliënten is zo vanzelfsprekendheid, dat deze daardoor al bijzonder is. Ook de organisatorische samenwerking tussen Viva! Zorggroep en SIG is bijzonder te noemen door de soepele onderlinge samenwerkingsbereidheid.
Na de officiële woorden van de twee directeuren spraken twee cliënten enthousiast over hun ervaringen in de brasserie ("Echt super super leuk") en werden de naamborden van de brasserie onthuld. Daarbij ging alle eer naar Abdullah, cliënt van ons activiteitencentrum Wisselwerk en 'schilder' van de borden. Tot besluit was er een mega-appeltaart met ijsfonteinen. Super super leuk!