Scholieren lopen voor De Waterjuffer

foto foto

vrijdag 29 november 2013

Leerlingen van de Bosschool in Bergen hebben een sponsorloop in het Bergense bos gelopen, waarvan de opbrengst bestemd is voor ons woonproject De Waterjuffer in Uitgeest. Alle 190 scholieren, van onder- en bovenbouw, liepen zich in de stromende regen de benen uit het lijf om zo veel mogelijk geld bijeen te brengen.

Met de jaarlijkse sponsorloop wil de schoolleiding de solidariteit onder de leerlingen stimuleren. Dit jaar werd bewust gekozen voor een goed doel dat dicht bij de scholieren staat. Het team van De Waterjuffer reageerde uiteraard zeer enthousiast, toen de keuze op het woonproject viel. Tijdens een presentatie op de Bosschool hebben medewerkers de leerlingen uitgelegd waarom de kinderen en jongeren op De Waterjuffer wonen, en niet meer thuis, en wat dat voor hen betekent.
De leerlingen van de onderbouw van de Bosschool (groep 1 tot en met 4) liepen tijdens de sponsorloop in een half uur zo veel mogelijk rondjes van 500 meter, de leerlingen van de bovenbouw kregen een uur voor rondjes van een kilometer. Na afloop zijn ze bij hun eerder geworven sponsors hun welverdiende sponsorgeld gaan ophalen. De opbrengst wordt donderdag 5 december bekend gemaakt. Bewoners en team van De Waterjuffer krijgen hiervan een gezamenlijk kerstdiner aangeboden, een van de wensen op het verlanglijstje, dat De Waterjuffer op verzoek van de Bosschool opstelde.