Sleutels voor bewoners P.C. Boutensstraat

met sleutel en champagne lr met sleutel en champagne lr

vrijdag 06 december 2013

Onze nieuwbouw aan de P.C. Boutensstraat in Haarlem-Noord is klaar, de bewoners kregen vrijdag 6 december de sleutels van hun appartement. Dat was uiteraard een feestje waard. Het werd klein gevierd, met bewoners, verwanten en medewerkers. Medio januari 2014 verhuizen de bewoners naar hun nieuwe woonplek.

Het woonproject aan de P.C. Boutensstraat vervangt de krappe behuizing van onze cliënten van De Schalkse Hoek in Schalkwijk (Haarlem-Zuid). Tien jaar geleden werden de eerste herhuisvestingsplannen hiervoor gemaakt, zo blikte teamleider Annelies Tessensohn terug. Uiteindelijk kwam enkele jaren geleden het terrein aan de P.C. Boutensstraat middels een grondruil met de gemeente beschikbaar. In januari dit jaar werd begonnen met het bouwrijp maken van het terrein.
Het nieuwe woonproject, dat 24 uurszorg biedt, bevat vijftien lichte, ruime studio's, alle voorzien van een eigen inpandige voordeur, eigen douche- en toiletruimte en een keukenblokje. Een tussenwandje, met loopruimte aan beide zijden, scheidt het woon- en slaapgedeelte. De appartementen met ramen aan de achterzijde kijken uit over de weilanden achter de Randweg.
Op de begane grond is een gemeenschappelijke ruimte gecreëerd. Hier is ook het kantoor van het team gevestigd. En hier vond vrijdag ook het opleveringsfeestje plaats. Na de officiële woorden van teamleider Annelies Tessensohn en onze directeur Jan Kroft volgde de sleuteloverdracht. Daarvoor moesten alle bewoners wel eerst "even" hun naam onder diverse documenten zetten, zoals een individuele woonovereenkomst en een sleutelcontract.]
Tegelijk met de sleutel kreeg iedere bewoner een feestpakketje met onder andere een flesje champagne. De komende weken gaan de bewoners met hulp van familie en vrienden hun appartement verven, stofferen en inrichten. Begin 2014 wordt het woonproject P.C. Boutensstraat écht officieel geopend.