Renovatie 'Antonius' voor bewoners De Weid

De Weid 2014 De Weid 2014
Antonius 2 - tijdelijk voor De Weid Antonius 2 - tijdelijk voor De Weid
Antonius 1 -tijdelijk voor De Weid Antonius 1 -tijdelijk voor De Weid
Renovatie De Weid 2014 -- Antonius 2 Renovatie De Weid 2014 -- Antonius 2
Renovatie - Antonius 2014-1 Renovatie - Antonius 2014-1

zaterdag 01 november 2014

Het voormalige kinderhuis Antonius in Bakkum wordt op dit moment geschikt gemaakt voor het tijdelijk huisvesten van de bewoners van ons woonproject De Weid in Castricum. Op het terrein van De Weid komt een nieuw appartementencomplex. 

Woonproject De Weid aan de Walstro in Castricum (bovenste foto) biedt 7 x 24 uurs begeleiding aan 22 volwassen cliënten. Zij wonen hier volgens het oude groepswonen-model, met weliswaar een eigen kamer, maar met weinig eigen ruimte en privacy en zonder eigen sanitaire voorzieningen. Om de bewoners volwaardig te laten wonen, is besloten tot nieuwbouw op de plek waar nu de Weid staat. Na sloop verrijst hier een bijzonder appartementencomplex, met 14 particuliere koopappartementen en een vleugel met 23 studio's voor onze cliënten, waarvan één studio wordt ingericht als ontmoetingsruimte/kantoor.

De bewoners van De Weid worden in afwachting van de sloop van De Weid en de nieuwbouw van appartementencomplex De Walstro in het oude kinderhuis Antonius in Bakkum gehuisvest. Deze tijdelijke locatie - het kinderhuis werd in 2011 gesloten -  wordt hiervoor op dit moment gerenoveerd en verbouwd. Volgens plan kunnen de bewoners van De Weid er begin december in. In januari 2015 wordt De Weid gesloopt. 

In het nieuwe appartementencomplex De Walstro, dat dan wordt gebouwd, krijgen de bewoners van De Weid straks een eigen studio, met een woon- en slaapgedeelte, een eigen keukenblokje en eigen douche en toilet. Volgens het warme gang-concept van de SIG is er 7 x 24 uur professionele begeleiding op maat aanwezig en zijn er, voor wie dat wenst, ontmoetingsmogelijkheden en gezamenlijke activiteiten. De mix met particuliere bewoners in het appartementencomplex en de integratiemogelijkheden die deze mix biedt, maken 'De Walstro' bij voorbaat bijzonder. De koopappartementen zijn zeer geschikt voor starters en senioren die kleiner willen gaan wonen. Met name die laatste doelgroep kan op termijn gebruikmaken van de collectieve zorg- en dienstverlening van en via de SIG.