Mooi cadeau: appartement Bickerlaan Santpoort

nov. 2014 overdracht appartement Bickerlaan - nov. 2014 overdracht appartement Bickerlaan -
appartement cadeau Bickerlaan -notaris mr Eric Ros appartement cadeau Bickerlaan -notaris mr Eric Ros
appartement cadeau Bickerlaan -St. Eigen Woningbezit Velsen - met dhr Westerdijk appartement cadeau Bickerlaan -St. Eigen Woningbezit Velsen - met dhr Westerdijk
appartement cadeau St Eigen Woningbezit Velsen-bewoonster Gonny de Laat appartement cadeau St Eigen Woningbezit Velsen-bewoonster Gonny de Laat

woensdag 26 november 2014

Ons woonproject Bickerlaan in Santpoort is sinds dinsdag 25 november officieel uitgebreid met een extra appartement. De aankoop van dit elfde appartement - aan de Bickerlaan 17 - is mogelijk gemaakt met een gift van de Stichting Eigen Woningbezit Velsen. We zijn er de stichting zeer erkentelijk voor. De overdracht werd dinsdag in kleine kring gevierd in het Steunpunt Santpoort/Driehuis.

De Stichting Eigen Woningbezit Velsen maakte het eerder al mogelijk het pand waarin ons Logeerhuis in IJmuiden is gevestigd, in eigendom te verkrijgen. Die verbinding tussen de stichting en de SIG komt voort uit de oorspronkelijke doelstelling van de Stichting Eigen Woningbezin Velsen om starters op de woningmarkt te helpen aan betaalbare eigen woningen. Die ideële rol is door de realiteit achterhaald. Reden voor de stichting om zichzelf op te heffen. Voor de resterende financiële reserves zocht de stichting een goede, bij de oude idealen passende bestemming. En zo kwam zij, via woningbouwvereniging Kennemerhave, bij de SIG terecht.

Dinsdag werden in het Steunpunt Santpoort/Driehuis aan de Bickerlaan alle documenten ondertekend, waarmee het extra appartement in het woonproject Bickerlaan eigendom van de SIG wordt. Dat gebeurde onder leiding van notaris Eric Ros van Notarishuis IJmond. Behalve het bestuur van de Stichting Eigen Woningbezit Velsen, directeur Jan Kroft van de SIG  en leden van de Raad van Toezicht van de SIG waren ook bewoners en begeleiders van het Woonproject Bickerlaan bij de feestelijke overdracht aanwezig. Gonnie de Laat, die het appartement in kwestie bewoont, sprak haar dankbaarheid uit. 'Voor mij is dit appartement een geschenk uit de hemel.'

Op de foto's rechts, van boven naar beneden: de getekende overdracht, notaris Eric Ros, SIG-directeur Jan Kroft met voorzitter Evert Westerdijk van de Stichting Eigen Woningbezit Velsen en Jan Kroft met Gonnie de Laat.