Delftwijk positief over dienstencentrum

Opening PC Boutensstraat nov. 2014 Opening PC Boutensstraat nov. 2014
Opening PC Boutensstraat nov. 2014_2 Opening PC Boutensstraat nov. 2014_2
kerst Waterrijck 2014-2 kerst Waterrijck 2014-2
wijkoverleg workshops PC Boutensstraat wijkoverleg workshops PC Boutensstraat
kerst Waterrijck 2014 kerst Waterrijck 2014

donderdag 27 november 2014

Tijdens een drukbezochte werkconferentie in onze woonlocatie P.C. Boutensstraat in Delftwijk (Haarlem-Noord) is gisteren het plan om een wijkdienstencentrum in Delftwijk op te zetten zeer positief ontvangen.

Vertegenwoordigers van de wijkraad, de winkeliersvereniging, welzijnsorganisatie DOCK Haarlem en de SIG verkenden gezamenlijk de wensen, doelen en mogelijkheden van een 'opgetuigd' dienstencentrum. Ook de gemeente Haarlem was, in de persoon van beleidsambtenaar Piet Haker, aanwezig. Hij toonde zich enthousiast over de participatie-initiatieven in de wijk.

'Hoe kunnen we in Delftwijk meer voor elkaar betekenen', aldus de insteek van de SIG en DOCK, de initiatiefnemers van de werkconferentie. Na de inleidingen van SIG-directeur Jan Kroft, voorzitter Bert Buter van de winkeliersvereniging, Isodoor Jonker van de Wijkraad Delftwijk/Waterbuurt en Piet Haker van de gemeente Haarlem bespraken de circa 30 deelnemers - ook bewoners van de P.C. Boutensstraat - in groepjes de kansen en mogelijkheden van een 'opgetuigd' wijkdienstencentrum.
Een begin hiermee is al gemaakt, in het kantoor van de wijkraad aan de Jan Prinslaan. Een groter dienstencentrum – het oog is gevallen op een ruimte naast Albert Heijn aan het Marsmanplein – zou volgens alle betrokkenen niet alleen als ontmoetingspunt voor de buurt kunnen fungeren, maar ook letterlijk als dienstencentrum, waar vraag en aanbod op elkaar worden afgestemd.

Suggesties die hiervoor tijdens de wijkbijeenkomst van gisteren op tafel kwamen, waren onder meer: een klussen- en boodschappendienst voor buurtbewoners, hulp bij het laden en lossen van de middenstand, onderhoud/sneeuwvrij maken van de openbare ruimte en toezicht bij evenementen. Diverse diensten zouden door cliënten van de SIG kunnen worden uitgevoerd. Dat gebeurt nu ook al; onze cliënten houden bijvoorbeeld het Marsmanplein, de parkeergarage en het park afvalvrij.

Na afloop van de werkconferentie kregen de aanwezigen een rondleiding door het nieuwe woonproject P.C. Boutensstraat aangeboden. Ook waren er drankjes en hapjes, verzorgd door onze cliënten.

De werkconferentie krijgt een vervolg met concreet uitgewerkte voorstellen.