Sporten voor Serious Request

DSC05805.1 - kopie DSC05805.1 - kopie
SIG Sportief Squash Haarlem apparaten SIG Sportief Squash Haarlem apparaten
SIG Sportief Squash zaalvoetbal SIG Sportief Squash zaalvoetbal
SIG Sportief Squash Haarlem entree SIG Sportief Squash Haarlem entree
button Goed beSig button Goed beSig
20141220_133501_resized 20141220_133501_resized

zaterdag 20 december 2014

Cliënten en begeleiders van de SIG hebben zich vrijdagavond 19 december bij sportcentrum Squash Haarlem twee uur lang in het zweet gewerkt voor Serious Request. De opbrengst is toegevoegd aan de 'Goed beSIG'-pot voor Serious Request. Vanmiddag staan we met onze GoedbeSIG-kraam bij Albert Heijn aan het Marsmanplein in Haarlem. De totale opbrengst van onze Serious Request-acties wordt dinsdag 23 december in de vorm van een cheque aangeboden bij het Glazen Huis op de Grote Markt in Haarlem.

De sportactiviteit bij Squash Haarlem is een van de laatste acties van de SIG voor Serious Request. Dit is het grote landelijke evenement van Radio 3FM, waarmee dit jaar aandacht - en geld - wordt gevraagd voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in oorlogsgebieden. Het startsein voor Serious Request werd donderdagavond 18 december gegeven, toen drie dj's van Radio 3FM zich onder grote belangstelling van publiek en pers lieten opsluiten in het Glazen Huis op de Grote Markt in Haarlem. Daar blijven ze, zonder eten, tot en met 24 december.
Vorig jaar haalde Serious Request het recordbedrag van 12.302.747 euro op; de uitdaging is natuurlijk dit jaar nog hoger uit te komen. Het geld gaat naar het Rode Kruis, dat alle opvang, begeleiding en zorg aan de slachtoffers, overal ter wereld,  coördineert. De SIG werkt graag mee. We voelen ons immers vanzelfsprekend betrokken bij mensen in kwetsbare posities en achterstandsituaties.

Al sinds dit voorjaar zijn medewerkers en cliënten bezig met acties voor Serious Request. Zo hebben cliënten van ons dagcentrum Wisselwerk in Beverwijk leuke, kleine cadeau-artikelen en handige 'hebbedingetjes' gemaakt, die met een speciale Serious Request-button ('Goed beSIG') op markten en braderieën zijn verkocht. Daarnaast zijn er tal van individuele acties van cliënten geweest, die hopen hiermee een mooie eigen bijdrage te leveren voor de Serious Request-spaarpot.
Ook vrijdagavond bij Squash Haarlem stond bij de ingang een tafel met Goed beSIG-artikelen voor de reguliere leden van het sportcentrum. Intussen gingen onze cliënten en hun begeleiders los op de fitnessapparatuur en in de squashhallen. De opbrengst van deze avond: een gezellig uitje en 155 euro voor de Serious Request-pot. 
Vanmiddag staan we met onze Goed beSIG-kraam nog bij Albert Heijn op het Marsmanplein in Haarlem-Noord.
Dinsdag 23 december rond 13.00 uur bieden cliënten en medewerkers de totale opbrengst van de Serious Request-actie 'Goed beSIG' bij het Glazen Huis op de Grote Markt in Haarlem aan.

Kijk ook op onze Facebookpagina en like en deel!