Kerstdiner Brasserie Waterrijck

DSC05832.2 - kopie DSC05832.2 - kopie
Brasserie Waterrijck Brasserie Waterrijck
Brasserie Waterrijck kerst Brasserie Waterrijck kerst

maandag 22 december 2014

Bewoners en buurtbewoners van zorgcentrum Waterrijck in Heemskerk kregen vanavond in de brasserie van het huis een kerstdiner aangeboden. Het werd een feestelijk 3 gangen-etentje, geserveerd door onze cliënten, die in Brasserie Waterrijck werken.

Het kerstdiner in Brasserie Waterrijck werd een heerlijk en gezellig evenement voor de circa twintig gasten, afkomstig uit het zorgcentrum en de wijk. Met financiële steun van het Nationaal Ouderenfonds, gratis pakketten van supermarkt Jumbo, de kok van Viva! Zorggroep, die de gerechten in de keuken van de brasserie bereidde, en onze cliënten in de bediening.
De gasten proostten, smulden (champignonsoep, rodekoolstamppot en chocolademousse) en genoten duidelijk van het onderlinge contact. Voor sommigen, die gewend zijn tussen de middag warm te eten, was deze avondmaaltijd 'best zwaar op de maag', maar 'vooral erg lekker!' Ook onze cliënten vonden het een bijzonder avondje. 'Ik had eigenlijk vrij, maar ik doe dit graag', vertelde Astrid. 'De meeste bewoners kennen we, daarom is het ook leuk dit voor ze te doen.' Een mooi, bescheiden voorbeeld van wat in het toekomstige zorgstelsel 'maatschappelijke verbinding' wordt genoemd!