SIG op Wel Zijn Markt Haarlem-Schalkwijk

Markt Zorg & Welzijn Schalkwijk - samen bewegen Markt Zorg & Welzijn Schalkwijk - samen bewegen
sigkraam lowres sigkraam lowres
SIGstand2 lowres SIGstand2 lowres

vrijdag 17 april 2015

De SIG was donderdag 16 april met een mooie eigen kraam aanwezig op de 'Wel Zijn Markt' in winkelcentrum Schalkwijk in Haarlem. Inwoners van Zuid-Kennemerland - in dit geval vooral het winkelend publiek in het winkelcentrum - kregen bij in totaal 80 stands algemene informatie over de ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een hulpvraag/beperking en waar gewenst ook persoonlijike antwoorden op eigen zorgvragen.

De 5e Wel Zijn Markt stond dit jaar in het teken van gezond bewegen. Na de opening door voormalig topatlete Olga Commandeur werden op het centrale plein van winkelcentrum Schalkwijk leuke en afwisselende beweegactiviteiten gedaan door studenten van InHolland, waarbij bezoekers op het ritme van vrolijke muziek vrijelijk konden inhaken. Intussen konden bezoekers zich bij de stands van de deelnemende organisaties laten informeren over de mogelijkheden op het gebied van zorg, wonen, welzijn, dagbesteding, vervoer, vrijwilligerswerk en de nieuwe wet- en regelgeving op dit gebied. Extra vrijwilligers werven was een belangrijke reden voor de SIG om mee te doen aan de aan de Wel Zijn Markt. Best lastig, aldus de medewerker in de SIG-kraam, "want we vissen hier met z'n allen uit dezelfde vijver." Niettemin kijken ze tevreden terug op de Wel Zijn Markt. "We horen erbij. En het is mooi als je mensen ook persoonlijk kunt helpen."