Samenwerking Stichting Woongroep Heemstede

initiatiefnemers Woongroep Heemstede Maria v. Niel (rechts) en Sonja Walstra initiatiefnemers Woongroep Heemstede Maria v. Niel (rechts) en Sonja Walstra
Jan Kroft en Sonja Walstra Jan Kroft en Sonja Walstra

vrijdag 03 juli 2015

De Stichting Woongroep Heemstede (SWH) en de SIG hebben woensdag 1 juli een samenwerkingsovereenkomst getekend, waarin afspraken zijn gemaakt over de professionele ondersteuning van de SIG in het particuliere ‘ouderproject’ van de SWH in Heemstede.

De eerste contacten dateren van een jaar of vijf geleden. Maria van Niel en Sonja Walstra zochten passende woonmogelijkheden voor hun zonen en het liefst in Heemstede. Na een eerste gesprek met de SIG kregen de ideeën concreter vorm.

De gemeente Heemstede droeg het door de ouders ontwikkelde woonproject een warm hart toe en woningbouwvereniging Pre Wonen wilde de 'bouwschouders’ eronder zetten. De groep actief deelnemende ouders – en dus ook het aantal kandidaten voor het woonproject – werd groter en MEE Noordwest-Holland bood ondersteuning bij de ontwikkelingen. Bij de watertoren in Heemstede werd een geschikte locatie gevonden voor de woongroep, die intussen bestaat uit acht jongeren. De professionele ondersteuning van de SIG wordt gefinancierd vanuit de pgb’s van de ouders.

Het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst werd een klein feestje, met tevredenheid over en weer over wat al is bereikt, maar ook in het besef dat er nog veel werk moet worden verzet. Met alle inzet van zo veel betrokken partijen staat nu al vast dat er een goede, fijne, passende woonplek komt. Volgens de planning zal deze eind 2016 worden opgeleverd.  

Op de foto's: de initiatiefnemers van het ouderproject in Heemstede, Maria van Niel (rechts, voorzitter SWH) en Sonja Walstra (secretaris SWH), op de foto eronder: ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst, met SIG-directeur Jan Kroft en Sonja Walstra, secretaris SWH).