Cheque voor nieuwe ‘Anneko’

gift Vondeloord1-lr gift Vondeloord1-lr
gift Vondeloord2 - lr gift Vondeloord2 - lr

donderdag 18 augustus 2016

Vanmiddag kregen bewoners en team van ons jongerenwoonproject Burg. Rothéstraat in Wijk aan Zee – bij velen beter bekend als het (nieuwe) Anneko van der Laanhuis – een verrassing aangeboden: een cheque ter waarde van € 350. Een cadeau van de gasten van camping Vondeloord, die aan het ‘Anneko’ grenst.

De gift was de opbrengst van een bingo op de camping. Geeske Schoen, die al jaren op de camping komt, had het initiatief hiervoor genomen. Zij bedacht en organiseerde de bingo waarvan ze de opbrengst aan een lokaal project wilde doneren. Ze nam hiervoor contact op met het Anneko en uiteraard was het team enthousiast. Geeske kwam de cheque vanmiddag samen met Yvonne den Adel persoonlijk overhandigen.

Het nieuwe Anneko van der Laanhuis werd eerder dit jaar in gebruikgenomen als woonproject van de SIG. Er wonen 18 kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of sociaal-emotionele beperking, verspreid over 3 woongroepen. De vierde woongroep biedt tijdelijke opvang aan kinderen bij crisissituaties in bijvoorbeeld de thuissituatie van een kind.

De kinderen en jongeren denken zelf mee over de bestemming van de bingodonatie. Genoemd zijn al een schommelstoel voor buiten of een leuk uitje.

Bewoners en medewerkers bedanken de initiatiefnemers en campinggasten voor de mooie gift.