Sinterklaas op bezoek

2016 - sint en Pieten onderweg-stoplicht 2016 - sint en Pieten onderweg-stoplicht
sint 2016 Wisselwerk Suzanne sint 2016 Wisselwerk Suzanne
Sint 2016 - Waterrijck 1 Sint 2016 - Waterrijck 1
Sint 2016 GO Beverwijk 1 Sint 2016 GO Beverwijk 1
Sint 2016 GO Beverwijk 3 Sint 2016 GO Beverwijk 3
Sint 2016 GO Beverwijk 2 Sint 2016 GO Beverwijk 2
Sint 2016 - Anneko 5 Sint 2016 - Anneko 5
Sint 2016 logeerhuis 1 Sint 2016 logeerhuis 1
Sint 2016 wp alkmaarseweg 6 Sint 2016 wp alkmaarseweg 6

zaterdag 03 december 2016

Traditiegetrouw heeft onze 'eigen' Sinterklaas deze week weer een tour in de regio gemaakt. Woensdag en vrijdag bezocht hij met zijn hulp-Pieten diverse locaties in de IJmond. Met voor alle cliënten een persoonlijk gedicht en prachtig cadeau.

Sint zwaait, schudt ontelbare handjes en handen, maakt links en rechts een informeel praatje, spreekt begeleiders toe, geniet van de liedjes van zijn publiek en spoort zijn hulp-Pieten af en toe aan toch vooral maar weer eens wat zoet te strooien. 

Wisselwerk
De toernee van woensdag 30 november brengt Sint met zijn twee Pieten, onder wie een Pipo-Piet, eerst naar dagcentrum Wisselwerk in Beverwijk. Daar zitten tientallen cliënten al in spanning te wachten. De Goedheiligman haalt enkele cliënten naar voren, om hen persoonlijk toe te spreken. Sommigen van hen nemen daarna de gelegenheid te baat om zelf iets te zeggen, zoals Amy, die de begeleiding wil bedanken, Esther die een mooi gedicht voordraagt en Suzanne die Sint verrast met een kus in zijn baard. (meer foto's Wisselwerk).

Waterrijck
Na het bezoek aan een van onze gezinshuizen brengt Sints vaste chauffeur Astrid hem naar Brasserie Waterrijck in Heemskerk, waar zijn twee Pieten onverwacht drie collega's treffen. Het wordt een klein en gezellig feestje, met zes cliënten en enkele medewerkers. Voor allen is er een eigen gedicht en persoonlijk cadeau, waarbij het steeds weer heel bijzonder is hoeveel Sinterklaas van iedereen weet! "Ja, ja", mompelt de Sint, wijzend op zijn Grote Boek. "Daar staat het allemaal in!" Klik hier voor meer foto's. (meer foto's Waterrijck)

Gezinsondersteuning
Intussen stijgt de spanning in buurthuis Wijk aan Duin in Beverwijk, waar tientallen kinderen en hun families die vanuit de SIG gezinsondersteuning krijgen, de komst van Sinterklaas en zijn gevolg afwachten. Ook hier neemt de kindervriend alle tijd, met veel persoonlijke aandacht voor alle stoere en verlegen kinderen. De chocomel, limonade en gevulde speculaas maken het sinterklaasfeest compleet. (meer foto's Gezinsondersteuning)

Wijk aan Zee
Vrijdag 2 december hervat Sinterklaas met frisse hulp-Pieten zijn toernee in de regio. De eerste bestemming van deze middag is ons kinderwoonproject Burg. Rothestraat ('Anneko van der Laanhuis') in Wijk aan Zee. De ontvangst vindt plaats in de huiskamer van groep Blauw. Het wordt een vrolijk feest, waarbij Manuela, Jennifer, Nikita, Marvin en Fabian en alle andere jongeren toch echt even stil zijn als ze opeens naast de Sint zitten. Alle bravoure is voor even verdwenen. Tot besluit wordt Sint getrakteerd op een dansje en een stuk banketstaaf, waarvoor hij wijselijk bedankt. "Te veel geknoei in mijn baard", legt hij uit. (meer foto's Wijk aan Zee).

Logeerhuis
Het volgende adres is ons Logeerhuis in IJmuiden. Een vijftal logés, tussen de zes en 22 jaar, wacht de Sint op. Hij kent ze allemaal, spreekt ze toe, leest gedichtjes voor en laat zijn Pieten zoeken naar hun persoonlijke cadeaus. Ook hier is er na afloop (warme) chocolademelk, met slagroom, en banketstaaf. Met het rietje in de beker durft de Sint het drinken aan. (meer foto's Logeerhuis)

Woonproject Alkmaarseweg
Tot besluit van zijn toernee bezoekt onze Sinterklaas ons woonproject Alkmaarseweg in Beverwijk. Aldaar krijgt hij in de centrale ontmoetingsruimte een geweldige muzikale ontvangst van het Wijk aan Zeeër Mannenkoor (WazManK). Daarna trekt de bisschop zich terug in de huiskamer op de eerste verdieping, waar hij alle 24 bewoners persoonlijk ontvangt. Het wordt een bijzonder evenement, ook omdat er zo veel familie bij aanwezig is. (meer foto's Alkmaarseweg)

Het was dit jaar weer een prachtig Sinterklaasfeest. Wij bedanken ook het personeel van ons grote staalbedrijf in IJmuiden.