Vierde Stamtafel in Haarlem-Schalkwijk

nieuwe flyer 4 stamtafels nieuwe flyer 4 stamtafels
Stamtafel Buurtwinkel MMPlein 2018_maaltijd Stamtafel Buurtwinkel MMPlein 2018_maaltijd
Stamtafel Buurtwinkel MMPlein 2018_aan tafel Stamtafel Buurtwinkel MMPlein 2018_aan tafel

maandag 26 februari 2018

De Stamtafels, die de SIG met diverse welzijnsorganisaties in Haarlem aanbiedt, krijgt een vierde editie. En wel in Schalkwijk. Op maandag 5 maart start in wijkcentrum De Wereld aan de Laan van Berlijn 1 (Europawijk) een variant: een inloop-lunch. 

De Stamtafel is een laagdrempelig ontmoetingspunt voor kwetsbare Haarlemmers, voor wie sociale contacten niet vanzelfsprekend zijn. De bezoekers treffen elkaar in een informele sfeer, schuiven aan voor een gezamenlijke maaltijd en kunnen met een hulp- of adviesvraag terecht bij de begeleiders van de Stamtafel. Er is professionele ondersteuning aanwezig.

Het Stamtafel-concept, een samenwerkingsinitiatief van de SIG en de welzijnsorganisaties Haarlem Effect en DOCK, voldoet in een behoefte, zo blijkt twee jaar na de start van de eerste locatie in wijkcentrum Binnensteeds in Haarlem-centrum. Nadien zijn er Stamtafels gestart in De Buurtwinkel Marsmanplein in Delftwijk/Haarlem-Noord en in wijkcentrum De Fjord in de Transvaalbuurt in Haarlem-Noord. De nieuwste loot aan de Stamtafel-boom, die op maandag 5 maart in Schalkwijk start, wijkt iets af van de andere Stamtafels, omdat het hier niet om een avondbijeenkomst gaat, maar om een lunch-inloop. En samen met DOCK verwelkomen we hiermee ook een nieuwe samenwerkingspartner: de Hartekamp Groep. 

Onze vierde Stamtafel in wijkcentrum De Wereld in Haarlem-Schalkwijk start op maandag 5 maart: inloop vanaf 11.30 uur, afsluiting om 13.30 uur. Aanmelding: tel. (023) 54 36 004, E-mail: vsterk@dock.nl