Bewoners Schalkse Hoek krijgen sleutels nieuwbouw

sleutels IJslandpark - kopie sleutels IJslandpark - kopie
uitreiking_sleutels_Schalksehoek - kopie uitreiking_sleutels_Schalksehoek - kopie
sleutels_contract_Schalksehoek 11 - kopie-2 sleutels_contract_Schalksehoek 11 - kopie-2
sleutels_contract_Schalksehoek9 - kopie sleutels_contract_Schalksehoek9 - kopie
sleutels_Schalksehoek 13 - kopie-2 sleutels_Schalksehoek 13 - kopie-2
sleutels_Schalksehoek7 sleutels_Schalksehoek7
sleutels_Schalksehoek 10 (1) sleutels_Schalksehoek 10 (1)

vrijdag 09 maart 2018

De bewoners van onze woonlocatie Schalkse Hoek (Engelandlaan) in Haarlem-Schalkwijk hebben vandaag de sleutels gekregen van hun nieuwe appartementen in het nieuwbouwcomplex aan het IJslandpark (v/h Italiëlaan). De komende maand gaan de bewoners samen met hun verwanten hun appartement inrichten. De verhuizing staat voor begin april gepland.

Traantje
De 14 bewoners van de Schalkse Hoek hebben lang op hun nieuwe woonruimte moeten wachten. Plannen genoeg in het verleden, maar die ketsten om diverse redenen en soms door gewoon pech af. Reden te meer om van de uitreiking van de sleutels vandaag een feestje te maken. Met een emotioneel traantje hier en daar, want verhuizen is ook afscheid nemen van wat vertrouwd is. En dat is en was de Schalkse Hoek zeker. Maar het is ook een sterk verouderde groepsvoorziening, die niet meer past in het beleid van de SIG, dat is gericht op 'volwaardig wonen', met per bewoner voldoende ruimte, eigen sanitair en privacy. 

Inclusief wijkpark
Het nieuwe appartementencomplex aan het IJslandpark, een paar straten van de Schalkse Hoek verwijderd, maakt deel uit van een groot nieuwbouwproject, inclusief wijkpark, van woningcorporatie Pré Wonen en projectontwikkelaar/bouwbedrijf  Thunnissen. Op het terrein tussen Italiëlaan en Kopenhagenstraat verrijzen in totaal vier ovale appartementengebouwen. In het eerste, vlak achter de Engelandlaan, bevinden zich op de begane grond de 14 appartementen voor de bewoners van de Schalkse Hoek. Een extra appartement is ingericht als kantoor/ontmoetingsruimte. De bewoners krijgen individuele ondersteuning.

Op de voet
Ruim een jaar geleden ging de eerste paal de grond in. De bewoners van de Schalkse Hoek volgden de bouwwerkzaamheden sindsdien op de voet en zagen zo 'hun' nieuwbouw gestaag groeien. Hoewel het project als geheel nog niet klaar is en het terrein rondom nog kaal, kan het eerste appartementengebouw begin april worden bewoond. Wat de nieuwbouw extra bijzonder maakt, is dat de appartementen van de bewoners van de SIG geïntegreerd deel uitmaken van particuliere koop- en sociale huurwoningen.

Applaus
Alle bewoners werden vandaag bij de uitreiking van de sleutels in de huiskamer van de Schalkse Hoek één voor één naar voren gevraagd. Iedereen tekende, al dan niet samen met zijn of haar mentor/familie, eerst een stapeltje contracten, waarna SIG-directeur Jan Kroft en Astrid Reulen, bouwcoördinator/clustermanager Wonen van de SIG, de sleutels overhandigden. Voor iedere bewoner was dat even een plechtig moment, met applaus van de aanwezigen en een bloemstuk als 'welkomstcadeau' voor in het nieuwe appartement. En o ja, er waren ook heerlijke gebakjes!