Paasbuffet voor kinderen 'Anneko'

Paasbuffet overzicht Paasbuffet overzicht
Paasbuffet 1 - kopie Paasbuffet 1 - kopie
Paasbuffet2 - kopie Paasbuffet2 - kopie
Paasbuffet4 - kopie Paasbuffet4 - kopie
Paasbuffet5 - kopie Paasbuffet5 - kopie
Paasbuffet6 - kopie Paasbuffet6 - kopie
Paasbuffet7 - kopie Paasbuffet7 - kopie

vrijdag 30 maart 2018

De jongeren van het 'Anneko van der Laanhuis', ons woonproject in Wijk aan Zee, kregen donderdagmiddag een riant paasbuffet op het bestuursbureau (BB) van de SIG aangeboden. Na een spannende bingo werd er gesmuld van een scala aan zoete en hartige hapjes, allemaal ambachtelijk gemaakt door medewerkers van het BB.  

BB Doet
Het paasbuffet op het BB is een jaarlijks terugkerend evenement, dat medewerkers van het BB verzorgen voor cliënten/bewoners van een van de voorzieningen van de SIG. Een soort BB Doet, vergelijkbaar met de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. De medewerkers hadden er veel werk van gemaakt. De hal van het bestuursbureau was op zijn paasbest versierd, er stonden tafeltjes klaar en zo'n 25 medewerkers waren aanwezig om de gasten uit Wijk aan Zee te ontvangen en te begeleiden.

Pictobingo
Een kleine twintig jongeren hadden zich voor het Paasbuffet aangemeld. Na het welkomstwoord van bestuurder Jan Kroft werd begonnen met een pictobingo. Wachtlijstcoördinator Bea van Roode bediende de balletjesmachine, clustermanager Astrid Reulen hield de borden omhoog, waarna het wegstrepen op de bingokaarten een spannende aangelegenheid werd. De 'já's' en de 'oh nee, toch niet' en de 'bijna's!'  klonken gezellig door de lounge.

Prijzentafel
De spanning steeg naarmate er meer vakjes op de kaarten werden weggestreept. Op der prijzentafel lonkten de leuke hebbedingen, maar het was toch vooral de eer - en het applaus - die de winnaars deed glunderen. Astrid checkte de volle kaarten, waarna er iets van de prijzentafel mocht worden gekozen. "Moeilijk, hoor", vond Manoela, die na lang dubben twee tubes voor het douchen pakte. Uiteindelijk was er voor iedereen een prijs.

Buffet
En toen mocht het hele gezelschap los bij het buffet. Medewerkers hadden thuis alles uit de kast gehaald, om voor iedereen wat wils te maken. Kaasbroodjes, salades, muffins, gevulde eieren, quiches, pannenkoerken, te veel om op te noemen - en te veel om op te eten. Er werd collectief gesmuld en nóg een keer opgeschept. Met vrolijke livemuziek en een verlaat bezoekje van de Paashaas. Een zeer geslaagd paasfeest!