SIG Dagbesteding neemt beheer midgetgolfbaan Heemskerk over

midgetgolfbaan heemskerk 1-lr midgetgolfbaan heemskerk 1-lr
midgetgolfbaan heemskerk 2-lr midgetgolfbaan heemskerk 2-lr
midgetgolfbaan heemskerk 3-lr midgetgolfbaan heemskerk 3-lr

maandag 30 april 2018

De midgetgolfbaan aan de Vrijburglaan in Heemskerk gaat per 1 mei weer open. De SIG neemt per deze datum beheer en exploitatie over. De midgetgolfbaan wordt onderdeel van het dagbestedingsaanbod van de SIG.

 

Samenwerking
De herstart van de midgetgolfbaan is mogelijk door samenwerking met de Stichting ADV. Deze stichting, die zich ten doel stelt kleine, maatschappelijk georiënteerde werkplekken voor mensen met een beperking te ontwikkelen, is eigenaar van de midgetgolfbaan in Heemskerk. Cliënten van de dagbesteding van de SIG gaan alle beheerswerkzaamheden op het midgetgolfpark uitvoeren, zoals ontvangst, uitgifte van materialen, horeca en onderhoud. Voor de SIG, die streeft naar zinvolle, kleinschalige en maatschappelijk gerelateerde dagbesteding, is het beheer van de midgetgolfbaan door cliënten een mooie aanvulling op het dagbestedingsaanbod. De cliënten die de beheerswerkzaamheden gaan uitvoeren, krijgen hierbij professionele ondersteuning. 

Opgeknapt
De komende tijd zal het lommerrijke midgetgolfpark door cliënten van de SIG worden opgeknapt. De diverse banen en paden zijn al op orde, het ‘huisje’ op het park krijgt een andere indeling om voldoende ruimte te creëren voor materialen, medewerkers en horeca-uitgifte, en het terras wordt gerenoveerd.

Openingstijden
Per 1 mei gaat de midgetgolfbaan open op werkdagen, van maandag tot en met vrijdag, van 09.00 tot 17.00 uur. Bijzondere doelgroepen zijn kinderen (kinderpartijtjes) en ouderen (ontmoeting), voor wie koffie, thee en ijsjes verkrijgbaar zijn. Op de langere termijn gaat de midgetgolfbaan ook in de weekenden open en wordt de horeca uitgebreid.

De officiële (her)opening van de midgetgolfbaan in Heemskerk wordt in juni door wethouder Aad Schoorl verricht.