Urgent: SIG Dagbesteding zoekt vervoersvrijwilligers

SIG-busje (1) SIG-busje (1)
Vrouwenbus 2 - kopie (3) Vrouwenbus 2 - kopie (3)

zondag 27 mei 2018

De SIG heeft - met het oog op de zomervakantie - dringend extra vrijwilligers nodig voor het vervoer van cliënten naar en van hun werk/dagbesteding. 

Vast chauffeurs
De SIG voert het vervoer  van cliënten tussen thuis/woonproject en dagbesteding in eigen beheer uit. Dat wil zeggen dat we onze cliënten met eigen busjes en vaste  'eigen' chauffeurs halen en brengen. Die vastigheid geeft onze cliënten een belangrijk gevoel van veiligheid en vertrouwen. Onze vaste chauffeurs rijden dagelijks, 's ochtends en 's middags, tussen vaste locaties in de regio Midden- en Zuid-Kennemerland. De centrale dagbestedingslocaties zijn gevestigd in Beverwijk en Haarlem-Noord. We rijden ook met een speciale vrouwenbus, met vrouwelijke cliënten, voor wie het veiliger voelt als de bus wordt gereden met een vrouwelijke chauffeur en bijrijder/begeleider.

Drie rijmomenten
We zoeken nu, mede met het oog op de naderende zomervakantie, nieuwe extra vervoersvrijwilligers. Het gaat om vier tot zeven cliënten per rit/busje en drie rijmomenten per werkdag: de eerste tussen 08.00-09.30 uur, dan tussen 11.00-13.00 uur en de laatste tussen 15.00-17.00 uur.

Hechte club
De vervoersvrijwilligers van de SIG vormen een fijne, hechte club. De chauffeurs en bijrijders vinden niet alleen veel voldoening in het vervoeren en begeleiden van de cliënten, met wie zij een vertrouwensband opbouwen, maar hebben het ook onderling gezellig, met een praatje en een kopje koffie voor en na de ritjes en mogelijkheden voor extra en aanvullende vrijwilligersscholing.

Wat wij vragen van onze vervoersvrijwilligers: 

  • Affiniteit met de doelgroep: mensen met een beperking
  • Humor/korreltje zout
  • Kunnen/willen/durven rijden in een bus
  • Een verbinding voor een langere periode

Wat wij onze vrijwilligers bieden: 

  • Begeleiding en scholing (diverse onderwerpen)
  • Teamgevoel
  • Interactie/voldoening in de contacten met cliënten

Aanmelding
Heeft u belangstelling voor ons vrijwilligersvervoer? U kunt zich aanmelden als vrijwillig chauffeur of bijrijder bij de coördinator Vrijwilligerswerk van de SIG, tel. 0251 - 257 857, E-mail: vrijwilligers@sig.nu. In overleg stellen we uw werktijden op.