SIG krijgt extra bus cadeau

Overhandiging sleutels nieuwe bus Overhandiging sleutels nieuwe bus
Nieuwe bus - feesttaart Nieuwe bus - feesttaart
nieuwe bus nieuwe bus

dinsdag 31 juli 2018

De SIG heeft een mooie grote bus voor het vervoer van cliënten naar en van de dagbesteding cadeau gekregen van vervoersbedrijf Met en Co. Na een laatste technische check en voorzien van SIG-stickers aan voor- en zijkanten werd de bus gistermiddag overgedragen. Tijdens een officieel moment overhandigde directeur Cees Buur van Met en Co de sleutels aan SIG-directeur Jan Kroft.

Met en Co, zakelijke dienstverlener in personenvervoer, stopte eerder dit jaar met gehandicaptenvervoer als onderdeel van het bedrijf. De hiervoor ingerichte (rolstoel)bussen worden van de hand gedaan. Het idee om een van de bussen aan de SIG cadeau te doen, kwam van servicebedrijf BUKO, dat net als Met en Co deel uitmaakt van Scheybeeck Investments. BUKO-directeur Dick Burger is zijdelings bij de SIG betrokken via het vrijwilligersechtpaar Jaap en Ellie Durge, dat in mei jl. de eerste SIG-jubileumbus onthulde. Jaap en Ellie, al bijna veertig jaar vrijwilligers bij de SIG, kregen bij die gelegenheid ook de zilveren erepenning van de gemeente Beverwijk opgespeld.

Mooie bestemming
Met en Co-directeur Cees Buur zei gisteren bij de overdracht van de bus blij te zijn dat deze een mooie bestemming krijgt. En dat krijgt hij zeker, bevestigde onze directeur. Als enige in de regio verzorgt de SIG het vervoer van cliënten van en naar de dagbesteding in eigen beheer – met vrijwilligers – waardoor onze cliënten de dagbesteding krijgen die qua wensen en talenten het beste bij ze past, ook als die volgens de subsidieregels te ver van hun woonlocatie is gevestigd.

Taart
Na afloop van de overhandiging van de sleutels van de bus was er een speciale feesttaart, gemaakt door cliënten van onze Bakkerij, onderdeel van dagcentrum Wisselwerk van de SIG. Tijdens deze informele afsluiting heeft de SIG Met en Co nogmaals bedankt voor de bijzondere gift.