Superburendag

Garagesale Garagesale
garagesale 1 garagesale 1
Buurtwinkel de Schans Buurtwinkel de Schans
Bickerlaan binnen Bickerlaan binnen
Bickerlaan buiten 1 Bickerlaan buiten 1
Gen. Spoorlaan 1 Gen. Spoorlaan 1
Gen. Spoorlaan 2 Gen. Spoorlaan 2
Cupcakes IJslandpark Cupcakes IJslandpark
Boeketjes Costa del Sol Boeketjes Costa del Sol

zondag 23 september 2018

Op diverse locaties heeft de SIG er dit weekend met cliënten, medewerkers en buren/buurtgenoten een super-Burendag van gemaakt. De weergoden waren redelijk goed gestemd, op een enkele lastige windvlaag na. We hebben onze buurtcontacten met allerlei activiteiten versterkt.  

Garagesale

Klapper dit burenweekend was de garagesale in de garage van het kantoor van de SIG aan de Hendrik Mandeweg in Beverwijk. Met een garage vol grote, kleine, leuke en mooie tweedehands spullen – en een hoek met nieuwe producten, waaronder kaarsen van de kaarsenmakerij van de SIG – trok het evenement gisteren gedurende de hele dag een gestage stroom bezoekers. Keuze genoeg, voor bezoekers en verzamelaars. De spullen waren eerder ingezameld in samenwerking met de buren van woonproject Alkmaarseweg. De garagesale had behalve een buurtverbindend doel ook nog een ander doel, namelijk de Stichting Kinderen van de Voedselbank, een project waar de SIG zich in het kader van haar 50-jarig bestaan in 2019 actief voor inzet. De opbrengst van de garagesale is met € 696,95 boven verwachting.

Buurtwinkel de Schans

Tegelijkertijd met de garagesale hield Buurtwinkel de Schans aan de Schans 2 open huis. Kinderen konden er komen knutselen, buren en buurtgenoten konden er met elkaar een praatje maken, onder het genot van koffie en thee en (de fameuze) truffels van de Bakkerij van de SIG.

Bickerlaan

Ons steunpunt Bickerlaan in Santpoort-Noord gaf gisteren een extra impuls aan het buren- en buurtcontact met oud-Hollandse spelletjes op het grasveld tegenover het steunpunt. Buurvrouw Henny van het steunpunt had haar huiskamer opengesteld voor koffie, thee, cake en een praatje. Een bijzonder initiatief van de buurvrouw, waarover zij zelf niet moeilijk deed. “We zijn toch buren?” Ook buiten vonden hartelijke buurtontmoetingen plaats.

Gen. Spoorlaan

Ook het steunpunt Gen. Spoorlaan in Haarlem-Noord hield gistermiddag open huis voor buren en buurtbewoners. De partytent die met vereende krachten was neergezet, woei met de eerste de beste windvlaag al weg, waarna werd volstaan met een simpel tafeltje buiten. Met overheerlijke, zelfgemaakte soep. Binnen werden cupcakes versierd (en opgegeten).  

IJslandpark

Woonproject IJslandpark in Haarlem-Schalkwijk zette vanmiddag de deuren open voor bewoners en buren. Gezamenlijk werden cupcakes versierd en spelletjes gedaan, met tot besluit een lied van Ricardo en Cynthia. Gezellige middag!

Costa del Sol

Woonproject Costa del Sol in Schalkwijk vierde afgelopen vrijdag al burendag. Buiten bij de entree werden bloembakken geplaatst, in de liftenhal beneden is een boekenkastje neergezet, waar flatbewoners boeken kunnen pakken en/of achterlaten. Op het steunpunt werden boeketjes samengesteld voor flatbewoners die zo'n fleurig opstekertje wel konden gebruiken.